Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Et samlet e-handels Europa går mod ny EU-købelov

Foto: detailfolk.dkFredag den 5 juli 2013 kl. 14:40 af: Freja Thorbech

Både forbrugere og netbutikker i Europa er skeptiske over for en forslået købelov fra EU-kommisionen.

Der lyder et samstemmigt 'nej tak' til en forslået ny købelov i EU fra såvel netbutikker som forbrugere.

Det er meningen, at den nye lov skal eksisterende sideløbende med nationale love, men  forbrugernes europæiske organisation BEUC og netbutikkernes Ecommerce Europe har nu i fællesskab skrevet et brev, der opfordrer til at forkaste EU-kommissionens forslag om en fælles europæiske købelov. Det skriver Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) i en pressemeddelelse.

Den såkaldte CESL lov (Coomon European Sales Law) opstiller betingelser for køb og salg af varer online i EU, men både forbrugerne og netbutikkernes europæiske organisationer finder, at en parallel lovgivning uden forankring i et medlemslands lovgivning ofte vil være i strid med nationale regler og dermed forringe sikkerheden for alle parter.

- Bestræbelserne på at skabe en parallel EU-lovgivning for grænseoverskridende e-handel trodser almindelig sund fornuft. Kommissionen hævder, at målgrupperne er Europas forbrugere og handlende, men vi gentager i kor, at det blot vil resultere i større juridisk kompleksitet og forvirring for begge, siger Monique Goyens, der er generaldirektør for Den europæiske forbrugerorganisation (BEUC), i en udtalelse.

Ikke behov for loven

De to organisationer mener ikke, at den nye lov vil have en effekt. Tværtimod.

- Vi søger harmonisering og enkelhed, men denne lov bidrager kun til kludetæppet af regler for forbrugerrettigheder og online salg. Vi ønsker lavere omkostningerne, men nye, supplerende regler vil øge omkostningerne, og det vil hæve prisen, som forbrugerne i sidste ende betaler, siger François Momboisse, der er formand for Ecommerce Europe.

I EU's egne undersøgelser siger 90 procent af virksomhederne samtidig, at de ikke afviser salg over grænser på grund af den juridiske forskelligartethed inden for EU.

Også i Danmark er der modstand mod forslaget til den nye lov.

- FDIH har gentagne gange talt imod CESL, blandt andet sammen med Forbrugerrådet, DI og Dansk Erhverv ved et møde på CBS i december 2011, hvor den ansvarlige EU-kommissær Viviane Reding deltog. Trods en samlet afvisning af CESL fra alle talere, synes argumenterne ikke at gøre indtryk på kommissæren, siger FDIHs public affairs chef Henrik Theil. 

LÆS OGSÅ: Nye EU-regler kan smadre e-handlenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD