Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Endelig afgørelse: Billigere at betale med dankort på nettet

Foto: detailfolk.dkTorsdag den 12 december 2013 kl. 09:25 af: Freja Thorbech

Nets skal sænke sine gebyrer for køb med dankort på nettet, har Konkurrenceankenævnet nu afgjort. Det sparer netbutikkerne for millioner.

Nu er det slået fast med syvtommersøm. Nets skal sænke sine gebyrer for betaling med dankort på nettet.

Det har Konkurrenceankenævnet nu afgjort, og dermed stadfæster ankenævnet Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens afgørelse fra maj 2013. Sagen handler om de gebyrer, som Nets opkræver hos netbutikkerne for betalinger med dankort.

Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) og Nets har gennem længere tid været uenige om størrelsen på gebyret for betalinger med dankort på nettet. Nets satte i januar gebyret ned, efter Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i november sidste år - på baggrund af en klage fra FDIH - slog fast, at de tidligere har opkrævet ulovligt høje gebyrer for betalinger på nettet.

LÆS OGSÅ: Afgørelse: Nets skal sænke dankortgebyrer på nettet

I maj fastslog Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen så, at gebyrerne skulle sættes yderligere ned til et gennemsnit på 1,20 kroner. Nets ankede dommen til Konkurrenceankenævnet, som dog allerede i juli slog fast, at Nets skulle følge Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens afgørelse, indtil nævnet havde taget endelig stilling i sagen, og det er altså den afgørelse, der nu er faldet.

- Ankenævnet har nu bekræftet, at Nets’ gebyrer var urimeligt høje, og at Nets skal sænke sine gebyrer ved betaling med dankort på nettet. Nets satte allerede gebyrerne ned i sommer, som vi havde påbudt. Det gavner både Nets’ kunder, som har betalt overpriser, og de forbrugere, som har handlet i de netbutikker, der har videresendt udgiften til deres kunder, siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing, i en udtalelse.

Samlet besparelse på 82 millioner

Hos FDIH er man glad for ankenævnets afgørelsen. Foreningen vurderer, at dansk e-handel samlet set sparer 82 millioner kroner på gebyrer i alt i 2013 og 2014.

- Det er en mærkesag for FDIH, at få reduceret gebyrerne til glæde for vores medlemmer, netbutikkerne, og selvfølgelig også for kunderne. Vi mener, at der absolut er plads til yderligere reduktioner, så vi arbejder fortsat for, at gebyrerne kommer endnu længere ned, siger adm. direktør i FDIH, Annette Falberg.

Ankenævnets afgørelse vedrører alene de dankortgebyrer, som Nets opkræver hos netbutikkerne. Sideløbende har Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen iværksat en undersøgelse af danske netbutikkers opkrævning af gebyrer hos forbrugerne, når de betaler med betalingskort. Undersøgelsen ventes afsluttet i begyndelsen af 2014.

LÆS OGSÅ: Erstatningssag kan indbringe millioner til netbutikkerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD