Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Elektronikkæde taber melodien i nedslående regnskabsår

Mandag den 13 december 2021 kl. 11:54 af: Kristian Holgersen

Den bratte nedtur hos en elektronikkæde bestående af 11 butikker skyldes ikke kun pandemien. Udskiftning i ledelsen koster også penge.

Hos Blue City, der sælger brugt elektronik i 11 fysiske butikker og på nettet, er ledelsen særdeles klar i dommen over det seneste årsregnskab. “Meget utilfredsstillende,” lyder den.

I regnskabsåret 2020/21 tabte Blue City 17,6 millioner kroner på bundlinjen, og det er en drastisk udvikling set i forhold til de foregående regnskaber.

Godt nok kan Blue City se tilbage på et mindre underskud fra sidste år, men går man længere tilbage, så står de sorte tal pænt på ræd og række.

Coronakrisen bliver fremhævet som den største årsag til nedturen. De usædvanlige tider har ført til en effektivisering af driften og en række besparelser, som mod regnskabsårets slutning begyndte at rette lidt op på udviklingen.

- Selskabet havde investeret i vækst, men en tvangsnedlukning af virksomhedens fysiske butikker i en længere periode samt den negative påvirkning coronakrisen har haft på kundestrømmen til de fysiske butikker generelt set, igennem hele regnskabsåret, betyder, at selskabet har lidt betragtelige tab, skriver ledelsen.

En række engangsudgifter trækker også ned.

- Resultaterne er desuden markant negativt påvirket af en lang række engangsomkostningerne, både i forbindelse med udskiftning af store dele af ledelsen, herunder direktøren, regnskabschefen og IT-chefen, samt en nedskrivning af lagerværdien og værdien af selskabets IT-systemer, fremgår det af årsrapporten.

Mikkel Fruergaard tiltrådte som ny adm. direktør den 1. august 2020.

LÆS OGSÅ: Voksende butikskæde er nærmest ene om buddet i storcentreneFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD