Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

E-mærket afslører 755 fupbutikker på nettet

Foto: detailfolk.dkTips til at spotte en fupbutik

1. Stave- og sprogfejl – Mange fupbutikker er oversat af maskiner og er derfor skrevet på meget dårlig dansk.

2. Mærkevarer til spotpris – Burberry, Mulberry, Nike, Marc Jacobs osv. Fupbutikker markedsfører sig som oftest med velkendte mærkevarer til langt under den pris, du ellers ville betale for den ægte vare.

3. Skæve priser – Priser som f.eks. 244,67 DKK eller 2738,59 DKK er typiske priser, du støder på, når du møder en fupbutik. Ligesom sproget er priserne udregnet af en maskine.

4. Mangelfulde eller falske virksomhedsoplysninger – Kan du ikke finde noget CVR- eller telefonnummer på hjemmesiden, er det tegn på fup. Hvis modsatte er tilfældet kontrollér CVR-nummer på cvr.dk eller forsøg at ringe til dem, da fupbutikker kopierer seriøse netbutikkers virksomhedsoplysninger.

5. Falske betalingsmuligheder – Fupbutikker reklamerer ofte med en række internationalt kendte betalingskort, men når du kommer ind på betalingssiden, er mulighederne ofte anderledes.

6. Flad hjemmeside med døde logoer – De fleste fupbutikker er teknisk dårlige. Tjek derfor at links og logoer virker. Er der fx et e-mærke, så tjek butikken på emaerket.dk. Er netbutikken godkendt til at bære e-mærket, vises der en certifikatside, som bekræfter dette.

7. Produktnavne i webadressen – Vær opmærksom, hvis webadressen indeholder velkendte mærkevarebrands som Burberry, Mulberry, Nike og lignende. Dette er ofte et tegn på svindel. Svindlerne gør det for ligge højere i Googles søgeresultater.

8. Reklamer på Facebook – Mange fupbutikker reklamerer via Facebook, så vær altid kritisk over for annoncer med lidt for gode tilbud.

Kilde: e-mærket

Onsdag den 11 december 2013 kl. 09:26 af: Freja Thorbech

E-mærket har afsløret et netværk af online fupbutikker rettet mod Danmark. De mange falske netbutikker risikerer at skade hele e-handelsbranchen.

Mange danskere køber i disse dage julegaverne på nettet hjemme fra sofaen, men men man skal passe på ikke at komme galt afsted, når man handler online.

E-mærket, der er den danske mærkningsordning for sikker nethandel, har netop afsløret et omfattende netværk af fupbutikker rettet mod danske nethandlende.

De falske netbutikker fungerer som dække for udenlandske it-kriminelle, der forsøger at lokke penge, persondata og bankoplysninger ud af danske forbrugere.

- Vores undersøgelse viser, at der lige nu er mindst 755 butikker på nettet, der forsøger at sælge kendte mærkevarer til danske forbrugere under dække af at være ægte. Det er vores klare formodning, at der er flere fupbutikker, som endnu ikke er opdaget, fortæller Lars Schmidt Larsen, der er direktør hos e-mærket, i en pressemeddelelse.

Ifølge Lars Schmidt Larsen er problemet ikke i sig selv, at der er tale om salg af kopivarer, men snarere det, at man handler med kriminelle, der i langt de fleste tilfælde vil videresælge forbrugernes personlige oplysninger. 

Reelle netbutikker kan komme i klemme

Det er ikke bare forbrugerne, der risikerer at komme i klemme ved de mange fupbutikker, der florerer på nettet. De falske butikker kan også skade de ærlige e-handlere.

Hos e-mærket kender man til eksempler, hvor lovlige danske netbutikker har fået kopieret både kontaktinformationer og handelsbetingelser.

På sigt kan de falske butikker også skade hele e-handelsbranchen og giver den et dårligt ry har Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH) tidligere været ude og sige.

LÆS OGSÅ: Falske netbutikker skader e-handlen

Også hos e-mærket frygter man, at omfanget af fupbutikker og bagmændenes kreative metoder potentielt kan skade forbrugernes tillid til det at handle på nettet. Derfor har man oprettet en søgefunktion, der giver forbrugerne mulighed for at søge på de fupbutikker, der allerede er opdaget og registreret.

- Det er svært at forestille sig, at fupbutikkerne ikke vil skabe utryghed blandt e-handlende. Derfor har vi udviklet en tjeneste, hvor man via søgefunktionen på forsiden af vores hjemmeside, www.emaerket.dk, kan verificere, hvorvidt en mistænkelig netbutik er et sikkert sted at handle eller ej, siger Lars Schmidt Larsen.

E-mærket vil løbende opdatere listen, der indtil nu består af 755 afslørede butikker.

LÆS OGSÅ: Betalingssvindel på nettet stigerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD