Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Dyr dansk fragt rammer e-handlen

Foto: detailfolk.dkMandag den 30 september 2013 kl. 09:36 af: Freja Thorbech

En ny analyse konkluderer, at den danske fragt er dyr sammenlignet med andre lande, og det er et problem for de danske netbutikker.

Det er dyrt at sende pakker i Danmark.

Det konkluderer en ny analyse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen. Analysen viser, at de danske listepriser for at sende mindre pakker er højere end i en række sammenlignelige lande.

- Konkurrencen om at fragte pakker er blevet bedre, men alligevel er listepriserne i Danmark højere end i landene omkring os. Endnu skarpere konkurrence om at levere pakker vil føre til mere effektiv fragt, lavere priser og et større udvalg af ydelser til gavn for forbrugerne, siger direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing, i en udtalelse.

Dyrt for danske netbutikker

Den dyre danske fragt betyder, at de mindre danske netbutikker bliver sat tilbage i forhold til udenlandske konkurrenter.

- Vi er helt enige med rapportens konklusioner om, at de højere priser for at sende småpakker i Danmark rammer e-handlen. Ikke mindst i forhold til konkurrenter i udlandet, som sparer op til 36 procent i porto i forhold til prisen i Danmark, siger kommunikationschef Henrik Theil fra Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH).

Hos FDIH mener man derfor, at de danske politikere bør få rettet op på de skæve konkurrenceforhold.

- Det handler grundlæggende om skæve konkurrenceforhold mellem Post Danmark, der er delvist momsfritaget, og så de andre distributionsfirmaer, der skal fungere på rene markedsvilkår. Her er en opgave for danske politikere i at få rettet op på forholdene, så konkurrencen sker på lige vilkår. Ikke kun i Danmark, men også i forhold til landene omkring os, siger Henrik Theil.

Analysen konkluderer, at der i dag flere fragtvirksomheder end tidligere på markedet. Men sammenlignet med andre lande har danske forbrugere stadig færre distributører og fragtprodukter at vælge imellem, når de handler på internettet. Samtidig er Post Danmark som det eneste fragtfirma momsfritaget for pakker på op til 20 kilo.

Analysen fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen er iværksat som et led i regeringens forbrugerpolitiske eftersyn.

LÆS OGSÅ: Pakkeordninger er et plus for dansk e-handelFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD