Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Dyb krise påvirker stadig landsdækkende sportskæde

Foto: detailfolk.dkFredag den 11 september 2020 kl. 06:00 af: Kristian Holgersen

Svag økonomi, butiksflugt og ny organisation. Efter en alvorlig krise forrige år er Intersport ved at finde tilbage på sporet.

Intersport er lige så stille ved at arbejde sig tilbage efter nogle svære år, hvor sportskæden nærmest var på nippet til at kollapse undervejs.

Siden 2018 har selskabet Obi Sport A/S haft styringen med Intersport, og selvom bundlinjen stadig er under nulpunktet, så er der fremgang at spore.

I det seneste årsregnskab, som gælder for 2019, lyder det samlede underskud på næsten 3,4 millioner kroner. Det er en væsentlig forbedring i forhold til året før, hvor tabet ramte 14,2 millioner.

Året har været præget af overtagelsen af hele Intersport, som blandt andet har gjort det nødvendigt at sammenlægge lagre og implementering af et nyt lagersystem.

- Til trods for den relative store opgave, som begge optimeringstiltag repræsenterer, så blev det gennemført tilfredsstillende og uden nævneværdig negativ påvirkning af koncernens leveringsevne, skriver ledelsen i årsrapporten.

- De nævnte optimeringstiltag medførte dog omkostningsmæssigt en belastning i regnskabet for 2019 og blev ressourcemæssigt større end forudsat, skriver ledelsen.

Flere nye butikker

Ikke alle ressourcer er gået til at samle organisationen på ny. I årets løb er der også åbnet to flagskibsbutikker og en enkelt ordinær Intersport-butik.

Selskabet Obi Sport A/S har også skokæden The Athlete's Foot, som blev forøget med to butikker, fremgår det af årsrapporten.

- Der blev desuden i 2019 igangsat en gennemgribende evaluering af koncernens butiks portefølje med henblik på at fokusere indsatsen på de butikker, som i fremtiden skal danne fundament for koncernens vækst, skriver ledelsen og fortsætter:

- Evalueringen af porteføljen førte allerede i 2019 til afvikling af to butikker.

Tæt på kollaps

Efter en del svære år, hvor selskabet bag Intersport havde svært ved at få økonomien til at hænge sammen, eskalerede hele situationen, da 21 butikker valgte at gå over til konkurrenten Sport24 i juni 2018.

En redningsplan blev sat i værk, og den inkluderede Obi Sports overtagelse af styringen af hele kæden. I forvejen havde selskabet 29 butikker i kæden.

Ejeren af Obi Sport, Peter Lau Larsen, var i den forbindelse ude med en kras kritik.

- Der har været tale om eklatant dårlig ledelse, og der har været en katastrofal mangel på økonomisk styring, sagde ejer Peter Lau Larsen til Børsen dengang. Han gav den gamle direktør, Tom Skovbon, en fyreseddel og fortsatte selv på posten.

- Det har været tæt på at koste kædens eksistens, og det er en rigtig træls situation, men nu har vi lavet en aftale med vores kreditorer, der gør, at vi kan drive alle eksisterende butikker videre, fortsatte Peter Lau Larsen.

LÆS OGSÅ: Kollaps truer Intersport: Direktør smidt på portenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD