Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"De liberale erhverv bør investere i deres online synlighed, så de er klar til genåbningen"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Ryster på hovedet af forslag: - Konkurserne kommer næste år

Foto: Colourbox



Fredag den 9 april 2021 kl. 09:48 af: Kristian Holgersen

Et forslag om fradrag på oplevelser får Restaurant Flammens direktør til at trække på skuldrene. For der skal helt andre boller på suppen.

Piet Klein, den adm. direktør for Restaurant Flammen, forstår ikke forslaget om et fradrag på oplevelser, som Dansk Industri har bragt på banen i den verserende debat om genåbning af samfundet.

Det skriver han i et indlæg på LinkedIn.

- Jeg anerkender ideen om, at gæsterne skal have noget “billigere” og det sikkert vil motivere nogle til at gå mere ud, skriver han og fortsætter:

- Men jeg tror også, at der er så tilpas en stor efterspørgsel efter at komme på café, restaurant, hotel, koncert, biografen, museum, forlystelse osv, at mange gæster nok skal komme alligevel.

I stedet peger Piet Klein på en langt mere effektiv måde at afbøde coronakrisens konsekvenser på.

- Hvis man virkelig vil hjælpe de nødlidende erhverv/brancher, så fritag dem dog for noget af den udsatte moms og oparbejdede gæld. Dét vil hjælpe for alvor, skriver Piet Klein, inden han slutter af med en advarsel:

- Konkurserne kommer næste år, når beløbene skal betales tilbage.

Skal kickstarte nødlidende branche

Forslaget om at lade folk trække momsen fra i skat, når de besøger eksempelvis restauranter, forlystelsesparker eller biografer, er en væsentlig del af en genåbningsplan fra Dansk Industri.

- Ingen ved, hvordan vi vil gebærde os, når der igen er mulighed for at gå ud og have det sjovt. Men vi vil fra DI’s side gerne sparke på for, at danskerne benytter mulighederne, når de igen er der, siger vicedirektør i Dansk Industri, Henriette Søltoft.

- Vores håb er, at det for alvor igen vil få danskerne til at bruge alle de fantastiske tilbud om oplevelser, som vi har herhjemme, siger Henriette Søltoft.

Allerede i foråret 2020 luftede Dansk Erhverv den samme idé, og dengang var der også opbakning fra blandt andre Horesta, der er hotellernes og restauranternes brancheorganisation.

LÆS OGSÅ: Flammens tyske eventyr trækker overskuddet mod bunden



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:








Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD