Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Whistleblowerloven i detailbranchen: Har du fået helt styr på din whistleblowerordning? "

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Detailåret 2014: Her er branchens vindere og tabere

Foto: ColourboxTirsdag den 24 februar 2015 kl. 06:00 af: Freja Thorbech

Samlet set steg omsætningen i detailhandlen for første gang siden 2007, men nogle brancher klarede sig bedre end andre. Se her hvilke.

Der blev langet flere ure, smykker, garn og kjolestof over disken i de danske butikker i 2014. Til gengæld har salget af musik- og videooptagelser, frugt- og grønt og lystbåde været faldende. 

Det viser Dansk Erhvervs årlige konjunkturanalyse for detailhandlen.

Samlet set voksede voksede omsætningen i detailhandlen med 1,1 procent sidste år, og det er første gang siden 2007, at den årlige samlede detailomsætning er steget. 

- Selv om det går bedre, går det stadig ikke godt nok for detailbranchen i Danmark. Mange butikker og virksomheder kæmper med vigende indtjening, og der er ikke for alvor kommet gang i forbruget. Omvendt er selv en stabilisering og tilmed en lille fremgang godt nyt for en branche, der har ligger underdrejet i syv år, siger markedsdirektør i Dansk Erhverv, Henrik Hyltoft, i en udtalelse.

Fremgang for nogle - nedgang for andre

De forskellige dele af branchen har altså oplevet vidt udviklinger i omsætningen. 2014 blev således et godt år for blandt andet det, som Dansk Erhverv betegner som "detailhandlen med postordreforretninger". Det dækker over specialiserde netbutikker, der har valgt ikke at lade sig opføre statistisk ud fra hvilken type produkt de sælger.

Også detailhandel med kjolestof og detailhandel med ure smykker og guld og sølvvarer oplevede fremgang. Det samme gjorde også optikere, dyrehandlere og discountforretninger.

Derimod oplevede blandt andre butikker med musik- og videooptagelser, frugt- og grøntforretninger og forhandlere af lystbåde et dårligt år rent salgsmæssigt. Det samme gjorde fotoforretninger og butikker med børnetøj og babyudstyr. Se hele listen ved at følge linket i bunden af artiklen.

I konjunkturanalysen har Dansk Erhverv også spurgt ind til virksomhedernes forventninger til fremtiden, og her er der en forsigtig optimisme at spore. Blandt de 118 virksomheder, som Dansk Erhverv har spurgt, forventer godt halvdelen at øge omsætningen de kommende 12 måneder, men samtidig regner 14 procent med at skulle afskedige.

- Det vidner om en høj grad af realisme i detailhandlen, som ikke tror på en betydelig fremgang den kommende tid, men snarere på en stabilisering. Mange virksomheder vil se tiden an, før de for alvor tror på bedre tider, siger Henrik Hyltoft.>>> Se omsætningsudviklingen i 2014 fordelt på brancher


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD