Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Dedikerede butikker tænder igen for væksten i B&O

Foto: detailfolk.dkB&O - Q1 2020/21

- Bang & Olufsen opnåede en vækst i kvartalet på 10,3 procent.

- Det er første gang siden første kvartal af 2018/19, at virksomheden leverede en omsætningsvækst i forhold til året før.

- EBIT blev DKK -41 mio, svarende til en EBIT-margin på ‑9,0% (Q1 19/20: -30,8%).

- Periodens resultat blev et underskud på DKK 49 mio. mod et underskud på DKK 106 mio. sidste år.

- Virksomheden oplevede højere efterspørgsel efter TV og lydprodukter til hjemmet samt højere sell-out i forhold til Q1 sidste år, især fra monobrand-kanalen.

Kilde: Bang & Olufsen: Delårsrapport for Q1 2020/21

Torsdag den 1 oktober 2020 kl. 09:29 af: Kristian Holgersen

I flere kvartaler er det gået den forkerte vej for Bang & Olufsen. Men nu er der pludselig fremgang at spore på toplinjen, viser nøgletal.

Bang & Olufsen har fået en smule tiltrængt medgang. For første gang i mange kvartaler lykkedes det danske ikon med at styrke omsætningen, viser tal fra første kvartal af regnskabsåret 2020/21.

I forhold til samme periode sidste år er toplinjen er gået frem med 10,3 procent til 462 millioner kroner. Men træerne vokser - trods alt - ikke ind i himlen: Bang & Olufsen må stadig indkassere et tab på 49 millioner for perioden.

Ifølge topchef Kristian Teär bliver væksten drevet af en positiv udvikling hos de forhandlere, der udelukkende sælger produkter fra Bang & Olufsen, mens en række nye produktlanceringer også trækker op.

- I en tid med stor usikkerhed er det finansielle resultat et udtryk for solid strategieksekvering af hele organisationen og styrken af vores brede portfolio af innovative produkter, der gjorde os i stand til at tilpasse os den ændrede forbrugeradfærd, siger Kristian Teär.

- Uforsigeligheden forårsaget af COVID-19 fortsætter, og vi har stort arbejde foran os i forhold til at eksekvere på vores strategi og skabe en lønsom forretning. Men vi er tilfredse med den fremgang, vi leverede i første kvartal, og fastholder vores forventninger til året, siger han.

Trods fremgangen vælger Bang & Olufsen at fastholde de økonomiske forventninger for hele året. Den lyder på en omsætning i omegnen af 2,2 milliarder kroner og frie pengestrømme på - 200 millioner.

LÆS OGSÅ: Forundringen over kriseramte B&O spreder sigFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD