Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Kunstig intelligens i online handel: Bliv klogere på teknologiens muligheder"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Danske virksomheder er hårdt ramt af hackerangreb

Foto: ColourboxTirsdag den 6 september 2022 kl. 11:59 af: Redaktionen

Et hackerangreb lagde for nylig 7-Eleven ned, men det er ikke kun store virksomheder, som er mål for den slags, viser undersøgelse.

Normalt er det ikke svært at spotte en mail fra en lyssky afsender, som udgiver sig for at være fra Skat eller banken. Men i en travl hverdag kan den smutte, og så har hackerne en mulighed for at få foden indenfor.

Godt hver fjerde mindre virksomhed har i løbet af 2021 oplevet forsøg på hackerangreb. Det er rekord og en stigning på hele 156 procent siden 2019, viser en analyse fra SMVdanmark, der organiserer 18.000 små og mellemstore virksomheder.

De store virksomheder er stadig hackernes foretrukne mål, men hackernes interesse for de mindre virksomheder er steget voldsomt.

- Mange mindre virksomheder har den opfattelse, at et hackerangreb ikke sker for dem, for hvorfor skulle det dog være interessant at hacke sig ind i deres virksomhed, tænker de, siger Lasse Lundqvist, konsulent og cyberekspert i SMVdanmark.

- Her er det vigtigt, at man husker på, at hvis noget har værdi for virksomheden, har det også værdi for en hacker. Alle brancher kan blive ramt af et hackerangreb. Det er lige præcis dét, de nye tal i analysen vidner om, siger han.

Det er vigtigt at forstå, at cybersikkerhed ikke kun omfatter computere og servere, men lige så meget drejer sig om opmærksomheden og kulturen omkring brug af IT i virksomheden, forklarer Lasse Lundqvist,

- Vi bliver som samfund nødt til at forbedre medarbejdernes digitale adfærd på arbejdspladsen. IT-sikkerhed kan virke som en jungle at finde rundt i. Men, hvis du ved, hvad du skal være opmærksom på, kan risikoen for et hackerangreb reduceres betydeligt, siger han.

LÆS OGSÅ: 7-Eleven afviser dialog med hackereFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD