Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Danske netbutikker frygter Amazon: Flertallet forventer lukninger

Foto: detailfolk.dkFredag den 28 september 2018 kl. 10:54 af: Kristian Holgersen

Når Amazon buldrer ind på det danske marked, så vil flere bukke under for presset, mener en stor gruppe danske netbutikker.

Dagen lader endnu vente på sig.

Men når Amazon på et tidspunkt i en ikke så fjern fremtid kommer til landet, regner 8 ud af 10 danske netbutikker med, at det vil føre til lukninger i branchen.

Bare ni procent afviser den slags konsekvenser. Det viser en rundspørge blandt 173 danske netbutikker, som brancheforeningen FDIH har foretaget.

I Tyskland sidder Amazon på det halve af markedet for e-handel. Men det kommer sandsynligvis ikke til at ske her, mener Niels Ralund. Han er administrerende direktør for FDIH.

- Jeg tror, at danske netbutikker er så dygtige og markedet så modent, at Amazon ikke bare kan snuppe så store andele, siger han på foreningens hjemmeside.

- Men der er ingen tvivl om, at alle skal forberede sig på, at det er en gigantisk konkurrent, der rykker ind på markedet - og det gælder både butikkerne på nettet og dem på strøget, fortsætter Niels Ralund.

Tidligere i september kunne svenske Dagens Industri citere anonyme kilder for, at udfordringer med at finde de rette folk har forsinket Amazons satsning i Norden. Den ellers planlagte lancering på Black Friday bliver derfor ikke til noget. Ifølge avisens oplysninger venter Amazon helt til næste år.

LÆS OGSÅ: Et værn mod Amazon: Boghandlerkæde lancerer ny gaveshopFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD