Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Whistleblowerloven i detailbranchen: Har du fået helt styr på din whistleblowerordning? "

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Dansk Erhverv: De unge er ikke butikkernes ansvar

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 2 maj 2012 kl. 09:45 af: Steffen Moses

Bøderne for at sælge alkohol og tobak til unge har fået et ordentligt nøk opad med den nye rygelov. Men de unge er først og fremmest forældrenes ansvar – ikke butikkernes, mener Dansk Erhverv.

Regeringen har strammet rygeloven ved blandt andet at øge bøderne til butikker, der sælger tobak til unge under 18 år. Samtidig vil regeringen indføre krav om, at unge skal vise billed-id, hvis de vil købe tobak.

Og hos Dansk Erhverv kræver man, at de nye større bøder følges op af, at et billed-id til unge mellem 16 og 18 år bliver til virkelighed.

- Butikkerne gør alt, hvad de kan for at håndhæve aldersgrænserne i detailhandelen, men det er svært at vurdere den præcise alder på helt unge piger og drengene i aldersgruppen 16-18 år. Derfor har Dansk Erhverv gennem flere år efterspurgt billed-id til de unge i forhold til salg af alkohol, og med den nye rygelov er der virkelig en anledning til at gøre noget ved problemet og slå to fluer med ét smæk, siger markedsdirektør i Dansk Erhverv, Henrik Hyltoft, i en pressemeddelelse.

Han understreger, at Dansk Erhverv bakker op om forslaget, men at de unge ikke er butikkernes ansvar.

- Det er vigtigt at huske, at ansvaret for unge menneskers liv og adfærd - herunder køb af tobak - i første omgang er forældrenes. Det ansvar kan hverken detailhandelen eller politikerne løfte. Men detailhandelen vil selvfølgelig gerne støtte op om at begrænse adgangen til tobak for børn og helt unge mennesker, og i den forbindelse har vi brug for billedlegitimationen som værktøj, siger han.Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD