Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Dansk Erhverv: Butikker skal ikke frygte ny dankortejer

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 19 juni 2013 kl. 11:02 - Kilde: Flere medier

De detailhandlende behøver ikke frygte, at et salg af Nets, der ejer dankortet, vil få konsekvenser for dem, slår Dansk Erhverv fast.

De danske detailbutikker skal ikke frygte, at en ny ejer af Nets og dermed dankortet vil ændre vilkårene for brugen af dankort markant. 

Det vurderer markedsdirektør i Dansk Erhverv Henrik Hyltoft over for Børsen, efter det er kommet frem, at bankerne, der i dag ejer Nets, overvejer et salg.

LÆS OGSÅ: Medie: Dankortet sættes til salg for milliarder 

- Vi har lige indgået en ny aftale, som rækker langt frem i tiden, så på helt kort sigt og på mellemlangt sigt kan jeg ikke umiddelbart se, hvilke ændringer det skulle medføre i forhold til dankortet, siger han til avisen.

LÆS OGSÅ: Ny dankortaftale er på plads

Politikere vil ikke acceptere prisstigninger

På Christiansborg forsikrer et bredt flertal af politikere over for Berlingske, at de vil skride til handling, hvis en kommende ejer eksempelvis begynder at skrue på priserne til dankortet.

Erhvervs- og vækstminister Annette Vilhelmsen (SF) henviser til den samme aftale som Henrik Hyltoft, som hun mener vil forhindre prisstigninger, uanset hvem der kommer til at eje Nets i fremtiden.

- En eventuel ny ejer må ikke misbruge sin stilling ved f.eks. at hæve priserne. Det vil vi følge meget nøje med i. Hvis der skulle komme nye investorer i Nets, så forventer jeg, at de er bekendt med, at regeringen lægger meget stor vægt på et velfungerende marked for betalingsløsninger, siger hun til Berlingske.

Også Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen vil holde et vågent øje med Nets og den nye ejer, så selskabet ikke kan udnytte sin monopollignende status til at tage overpriser. Det slår kontorchef Martin Nyvang fast over for Berlingske.Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD