Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Dansk detailløn overhaler udlandet

Foto: detailfolk.dkFredag den 6 juni 2014 kl. 08:45 af: Newspaq

De danske butiksansatte kan glæde sig over at være steget mere i løn siden krisen end deres internationale kolleger.

Danskere i detailbranchen har haft lidt mere at glæde sig over, når lønsedlen dumpede ind ad brevsprækken end udlændinge i samme branche.

Lønnen hos danske ansatte inden for detail- og engrosbranchen er nemlig steget betydeligt mere end samme typer af butikker i udlandet siden krisens start. Det viser en opgørelse fra Dansk Arbejdsgiverforening (DA).

I kun syv ud af 21 kvartaler siden 2008 er lønnen i de danske butikker vokset langsommere end i udlandet. Det skriver Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi.

Selvom handelsvirksomhederne ikke ligefrem svømmer i penge, kan det sagtens betyde lønstigninger til medarbejderne, mener Philipp Schröder, der er medlem af kommissionen og professor i økonomi på Aarhus Universitet.

- Hvis der er mangel på dynamik og konkurrence, vil man typisk se sådan nogle tal. Det er ikke alle virksomheder i handelssektoren, der tjener gode penge. Alligevel får medarbejderne gode lønstigninger i forhold til udlandet, siger han til Jyllands-Posten Erhverv & Økonomi.

- Billedet passer meget godt til, at det er en sektor, der har været igennem en mindre tilpasning end de andre, fortsætter han.

Kommision: For lav konkurrence i dansk detailhandel

Anderledes ser det dog ud i byggebranchen og fremstillingssektoren. Siden krisens begyndelse er lønnen i byggebranchen faldet med 11 procent sammenlignet med udlandet.

Spørger man regeringens Produktivitetskommission er det de hjemlige brancher i Danmark såsom handelsvirksomhederne, der halter bagefter med væksten i forhold til udlandet.

Detailpriserne i Danmark er væsentligt højere end i de udenlandske butikker, og det er blandt andet fordi, konkurrencen er for lav herhjemme, mener kommissionen.

Regeringen har i sin ny vækstpakke foreslået at fjerne en række regler, som gør det besværligt for udenlandske handelsvirksomheder at lave forretninger i Danmark.

Newspaq

LÆS OGSÅ: Hvad kan bedst betale sig: Detailjob eller kontanthjælp?Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD