Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Dankortfup koster netbutikker dyrt

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 15 oktober 2013 kl. 11:12 - Kilde: Børsen

Når en netbutik er offer for dankortsnyd, mister butikken ikke kun de varer, som svindlerne "køber". Butikken må også punge ud med et gebyr til Nets.

Det er ikke bare varer og penge, man som netbutik må vinke farvel til, når svindlere køber ind i butikken med falske dankortoplysninger. Netbutikkerne skal også betale et gebyr til Nets, for at kunderne kan få deres penge igen, skriver Børsen.

Lars Kirstein, der driver netbutikken nikonphotoexpert.com med Nikon-kameraer og tilbehør, har tre gange oplevet, at svindlere har haft held til at købe udstyr med stjålne dankortoplysninger til en værdi af 24.000 kroner. Han accepterer, at både penge og udstyr er tabt, men til gengæld er han uforstående over for det gebyr, eller dummebøde, som han kalder det, han skal betale til Nets. Det siger han til Børsen. 

Net tager gebyret for at føre pengene tilbage til forbrugeren, der har fået stjålet sine dankortoplysninger. Hos Nets siger pressechef Søren Winge til Børsen, at gebyret er blevet sat ned fra 250 til 200 kroner, og at det i virkeligheden koster Nets langt flere ressourcer at føre pengene tilbage til forbrugeren.

Lars Kirstein foreslår, at Nets sammen med bankerne kobler dankortet sammen med NemID for at øge sikkerheden. Hos Nets afviser man dog at koble de to ting sammen, da det vil gå ud over brugervenligheden.

I første halvår af 2013 var der 6.851 tilfælde af svindel, hvor Nets måtte tilbageføre penge til uheldige forbruger for i alt 9,1 millioner kroner.

LÆS OGSÅ: DE: Butikker skal have bedre mulighed for at opdage identitetstyve

Læs hele artiklen på Børsen


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD