Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Coop klar til at satse på mindre butikker

- Det er godt for vores mindre butikker, men det er først og fremmest godt for mange lokalsamfund over hele Danmark, siger Coop-direktør Peter Høgsted
Foto: Sine Fiig - pressefotoFredag den 10 juni 2016 kl. 06:10 af: Søren Duran Duus

Hos Coop er man godt tilfreds med den nye planlov, som får dagligvarekoncernen til at investere et trecifret millionbeløb i mindre butikker.

Dagligvarekoncernen Coop, som står bag blandt andet Kvickly, Superbrugsen, Dagli´brugsen, Fakta og Irma, er ’godt tilfreds’ med den nye planlov, som torsdag blev vedtaget af et flertal på Christiansborg. En lov, der blandt andet bestemmer, hvor store dagligvarebutikker må være i og uden for byer.

- Det er godt at se, at politikerne ønsker sammenhængskraft og bevarelse af de mindre byer, og det betyder, at vi fortsætter investeringer i vores mindre butikker i Dagli´Brugsen.

- Havde man fordoblet areal grænsen fra 1000 til 2000 m2, havde vi stoppet vores ambitiøse investeringsplaner, forklarer Coops administrerende direktør, Peter Høgsted.

Han oplyser, at Coop vil investere over 100 millioner kroner i mindre butikker.

Dagli´Brugsen har over det seneste halvandet år moderniseret 60 Dagli´Brugser, og tempoet sættes nu op. Yderligere 60 vil blive moderniseret i år. I de kommende år vil alle cirka 350 butikker blive ombygget.

Gavner lokalsamfund

En mere liberal lukkelov havde - ifølge Coop - medført etablering af mange discountbutikker, der ville være dobbelt så store, som de typisk er i dag. Det ville efter Coops vurdering have kostet omkring 100 byer deres sidste butik.

- Det er godt for vores mindre butikker, men det er først og fremmest godt for mange lokalsamfund over hele Danmark, der ellers havde risikeret at miste deres sidste butik, der ofte er byens livsnerve. Der er mange byer, der kan takke politikerne for den kloge beslutning, siger Peter Høgsted.

Lovforslaget om den nye planlov, som regeringspartiet Venstre, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og Konservative står bag, forventes fremsat i oktober 2016 med henblik på ikrafttrædelse i januar 2017.

LÆS OGSÅ: Ny planlov vedtaget: Det betyder den for detailhandlen

 

Overblik: Ny planlov

- Planlovens størrelsesbegrænsning for dagligvarebutikker i lokalcentre og som enkeltstående butikker vil fremover være 1.200 m2

- Størrelsesbegrænsningen for dagligvarebutikker i bymidter og bydelscentre vil fremover være 5.000 m2 mod 3.500 m2 i dag

- I aflastningsområder vil grænsen fremover være 3.900 m2, og der gives mulighed for at udlægge nye aflastningsområder (til sammenligning har hypermarkeder typisk størrelser på 10.000-25.000 m2)

LÆS OGSÅ: Coop og Dansk Supermarked uenige om ny planlovFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD