Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Coop-bank bliver klar til efteråret

Foto: detailfolk.dkMandag den 22 april 2013 kl. 08:39 af: Puk Holm Hansen

Den danske supermarkedsgigant har i denne weekend officielt fået godkendt deres planer om at starte egen bankvirksomhed, der bliver klar til efteråret, hvis alt går som planlagt.

Der har længe været spekuleret i, om Coop var på vej med en bank, og nu er det første skridt officielt taget. I denne weekend har Coops øverste myndighed, Landsrådet, godkendt, at koncernen kan etablere sin egen bank. Dermed kan den nye bank være en realitet inden længe.

- Tanken er at etablere en meget enkel bank, der kan give vores 1,3 million medlemmer kontante fordele i form af nogle enkle produkter med gode renter og gennemsigtige vilkår. Det er der efter vores vurdering en betydelig efterspørgsel efter, siger bestyrelsesformand Lasse Bolander, Coop.

Næste skridt for den danske supermarkedsgigant er at ansøge om en banklicens fra Finanstilsynet. Derefter går den egentlige etablering i gang.

LÆS OGSÅ: Coop i nyt pakkesamarbejde

Hvis ansøgningen om banklicens bliver godkendt, og etableringen går som forventet, regner Coop med have de første konkrete bankprodukter klar til deres medlemmer i løbet af efteråret 2013.

Forventer hård opstart

Coop er klar over, at den nye bank ikke nødvendigvis vil kaste en succes-omsætning af sig på den korte bane. De forbereder sig derfor på en hård opstart og forventer i første omgang massivt underskud med et tab på 50 millioner kroner i løbet af bankens første spæde leveår.

De regner dog med at nå i omegnen af 200.000 kunder i løbet af de første 10 år.

LÆS OGSÅ: Coop hårdt ramt af discountkrig
 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD