Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har coronakrisen givet varig opblomstring til bymidterne eller blot kunstigt åndedræt? "

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Cheføkonom efter nyt fald i detailsalget: - Jeg er dybt imponeret

Foto: morguefile.comDetailomsætningsindeks

Procentvis ændring i forhold til foregående måned / tre måneder.

Tallene er korrigeret for prisudvikling og sæsonudsving.

Detailhandel i alt
Juni: 1,5
Juli: -1,0
Aug: -1,1

Fødevarer og andre dagligvarer
Juni: -0,9
Juli: - 1,2
Aug: 0,0

Beklædning mv
Maj: 102,9
Juni:16,5
Juli: -0,5
Aug: 3,5

Andre forbrugsvarer
April: 4,4
Maj: 8,5
Juni: 1,5
Juli: -0,9
Aug: -2,9

Kilde: Danmarks Statistik

Mandag den 28 september 2020 kl. 09:52 af: Kristian Holgersen

For anden måned i træk tabte detailsalget en smule luft, viser nye tal fra august. Men cheføkonom er stadig imponeret over niveauet.

Selvom danskerne har brugt flere penge på tøj og sko, så var det ikke nok til at sikre fremgang i det samlede detailsalg for august, som går tilbage med 1,1 procent.

Det viser en opgørelse fra Danmarks Statistik, der korrigerer for prisudvikling, sæsonudsving og effekten af handelsdage.

Efter udbruddet af coronavirus gav kurverne et tryk i det tidlige forår, oplevede detailsalget en stigning gennem april, maj og juni. Men i juli blev der sat en midlertidig stopper for fremgangen.

- Den aftagende tendens i detailsalget fra juli fortsætter ind i august. På trods af faldende omsætning i de seneste to måneder ligger detailomsætningen fortsat højt, hvorfor det samlede detailsalg i perioden juni-august overgår perioden marts-maj med 6,8 procent, skriver Danmarks Statistik i en kommentar til de nye tal.

Salget af tøj og sko trækker op i det samlede regnskab, mens kategorien for andre forbrugsvarer er gået tilbage med 2,9 procent. Inden for dagligvarer ligger salget fuldstændig stabilt.

Cheføkonom er imponeret

To måneder med tilbagegang slår ikke mange skår i optimismen hos cheføkonom i Arbejdernes Landsbank, Jeppe Juul Borre. Han fremhæver, at detailsalget stadig holder et meget højt niveau

- Jeg er dybt imponeret over detailsalget, som fortsætter med at vise en imponerende styrke, skriver han i en analyse på bankens hjemmeside.

- Og de seneste to måneders fald kommer på ingen måde som en overraskelse efter en massiv ketchupeffekt i med forsommerens genåbning. Ned skulle det komme. Jeg synes, at den fortsat store styrke i detailhandlen, som stadig ligger langt højere end før krisen, er en langt større nyhed end de seneste to måneders fald, skriver han.

Snart kommer frigivelsen af de indefrosne feriepenge også til at give detailsalget et skub i den rigtige retning, vurderer Jeppe Juul Borre. Effekten kunne dog have været større.

- Jeg havde hellere langt set, at der havde været et tale om et aktivt fravalg end et aktivt tilvalg. Samtidig så vil nogle have et privatøkonomisk incitament til enten ikke af få pengene udbetalt eller spare pengene op andetsteds, lyder cheføkonomens vurdering. 

LÆS OGSÅ: Detailsalget faldt i juli: - En smule skuffendeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD