Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Butikker skylder milliarder: Genåbningen alene fjerner ikke puklen

Foto: detailfolk.dkMandag den 19 april 2021 kl. 06:00 af: Redaktionen

Endelig kan butikkerne holde åbent igen, og det hjælper på de manglende huslejer, viser opgørelse. Men genåbningen løser ikke alt.

Bunken af ubetalt husleje i detailhandlen er betydeligt større end i coronakrisen første fase.

I alt skylder landets butikker lige nu 2,2 milliarder kroner i husleje, og det er 1,5 milliarder mere sammenlignet med samme tidspunkt sidste år. Det viser nye tal fra erhvervsorganisationen EjendomDanmark.

Det høje niveau af restancer er ikke holdbart i længden, mener den adm. direktør for EjendomDanmark, Jannick Nytoft. Han er derfor glad for, at mange butikker endelig kan holde åbent igen.

- Men genåbningen alene fjerner ikke den pukkel, der har oparbejdet sig det seneste år. Det vil kræve ressourcer at komme op igen, og derfor er det vigtigt, at der bliver skabt et sundt klima for ejendomsbranchen og de mange virksomheder i ejendommene, siger Jannick Nytoft.

- Ellers ender det med at skabe en dominoeffekt, hvor problemerne blot falder videre til ejerne, der også selv har store forpligtelser, siger direktøren.

Genåbningen har dog haft en effekt. Siden årsskiftet er summen af ubetalte huslejer blevet mindre, viser tallene fra EjendomDanmark.

- Siden krisens begyndelse har det været butikkerne, der har været nogle af de allermest udsatte og har haft størst brug for hjælp fra deres ejere. Selvom der er kommet mere styr på hjælpepakkerne, end der var i foråret, så er der stadig en pukkel fra det seneste år, der skal afvikles, siger Jannick Nytoft.

For alle ejendomme mangler der i marts at blive betalt husleje for 2,7 mia. kr. Det er 1,8 mia. kr. mere, end i marts 2020.

LÆS OGSÅ: Politisk aftale om genåbningsplan er i hus: - Dårlig timingFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD