Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Butikker ramt af usædvanlig dårlig handelsuge

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 25 januar 2022 kl. 11:57 - Kilde: Ugeavisen Haderselv

Den lokale gågade var nærmest drænet for kunder i uge 3, som en koordinator kalder for den værste handelsuge i mands minde.

Gennem coronakrisen har detailhandlen oplevet både op- og nedture.

Strenge restriktioner har i perioder været en tung klods om benet, men samtidig har forbrugerne holdt fanen højt, som Danmarks Statistiks månedlige opgørelser over detailsalget er et bevis på.

Den seneste tids stigende smittetal, som skyldes omikron-varianterne, har dog føjet ekstra dimensioner detailhandlens udfordringer.

Et aktuelt eksempel er butikkerne i Haderslev, hvor uge 3 endte med at blive den værste handelsuge i mands minde ifølge Ugeavisen Haderslev.

Udmeldingen kommer fra koordinatoren hos foreningen Haderslev Butikker.

- Gågaden var nærmest øde. Det hænger jo sammen med de høje smittetal, og er man nær pårørende til en smittet, så går man jo heller ikke ned i byen. Vi er da udfordret og prøver hele tiden på at navigere i det, siger Christian Schulz til Ugeavisen Haderslev.

Mere lempelige anbefalinger

Samtidig har især mindre butikker svært ved at holde åbent, fordi personalet enten ligger med sygdom eller må blive hjemme i isolation.

Mandag præsenterede Sundhedsstyrelsen nye og mere lempelige anbefalinger i forbindelse med isolation. Det skulle gerne tage lidt af presset i danske virksomheder, hvor det har været svært at lægge en fornuftig vagtplan.

Omvendt betyder anbefalingerne, at antallet af smittede nok stiger, lyder vurderingen fra Sundhedsstyrelsens vicedirektør.

- De lempede anbefalinger vil betyde, at der sker mere smitte. Vi kan ikke stoppe alle smittekæder, men vi kan reducere smitten mest muligt. Derfor har vi i anbefalingerne taget højde for, at man skal isolere der, hvor der er størst risiko for smitte, nemlig i perioden lige inden man får symptomer, og når man har symptomer,siger Helene Probst i en pressemeddelelse.


Find en gennemgang af Sundhedsstyrelsens anbefalinger her.


LÆS OGSÅ: Smitten rammer tusindvis i branchen hver uge

Læs hele artiklen på Ugeavisen Haderselv


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD