Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Ansatte stresser over jobmangel

Foto: FlikrTorsdag den 18 oktober 2012 kl. 09:30

Som følge af krisen frygter hver tredje lønmodtager at miste sit job. HK's medlemmer er ingen undtagelse, og det går ud over trivslen på jobbet.

Krisen har sat sine spor i danskernes bevidsthed. Flere er bange for at miste jobbet, fordi træet med alternative stillinger er plukket. Det stresser de ansatte og skaber dårlig stemning på arbejdspladsen.

Det skriver Ugebrevet A4.

Resultaterne kommer fra en ny analyse, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) har foretaget på baggrund af tal fra Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

I analysen peger tallene kun i én retning. Den forkerte: 

Andelen af lønmodtagere, der er bekymrede for at blive arbejdsløse, er i perioden 2005-2010 steget fra 18 til 31 procent. Andelen med følelsesmæssigt belastende arbejde er steget fra 20 til 27 procent, og andelen, der føler sig anerkendt for deres arbejde, er faldet fra 79 til 72 procent.

Det stresser at frygte for sit job

Ugebrevet A4 har talt med formand for HK Handel, Jørgen Hoppe, der bekræfter stigende problemer med stress - i mange tilfælde som følge af frygten for at miste jobbet.

- Som krisen har udviklet sig, er vores medlemmer blevet tiltagende utrygge, og usikkerheden gør dem bange for at stå frem og sige deres mening og dermed også få den anerkendelse, som man bør have på sit arbejde. Fyringerne kommer som en tyv om natten uden at virksomhederne sørger for at inddrage medarbejderne. Senest i store koncerner som Brugsen og Dansk Supermarked, siger han til Ugebrevet A4.

Frygten er løbet løbsk

Den store usikkerhed blandt danskerne i forhold til, om de er købt eller solgt på deres arbejdspladser overrasker chefanalytiker i AE Jonas Schytz.

- Den er jo skudt vildt over mål i forhold til den reelle risiko. Men det siger noget om den krisestemning, der er i virksomhederne. Den betyder, at der ikke er overskud til anerkendelse, og samtidig er stemningen præget af, at medarbejderne mangler muligheder for anden ansættelse, hvis de skulle miste det arbejde, de har, påpeger han over for Ugebrevet A4. 

(Ugebrevet A4) Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD