Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Den fysiske butiks største trussel!"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Alle virksomheder skal have en politik for e-cigaretter

- Virksomheder er allerede i dag forpligtet til at have en skriftlig rygepolitik, siger advokat og specialist i ansættelsesret Karsten Holt fra Advodan
Foto: PROnsdag den 29 juni 2016 kl. 06:10

Det koster virksomheder bøder, hvis de ikke overholder ny lov om e-cigaretter og tobaksvarer.

Der venter bøder, hvis Arbejdstilsynet opdager, at virksomheder ikke har en en skriftlig politik for brug af e-cigaretter med nikotin på arbejdspladsen.

Siden den 7. juni har alle danske arbejdsgivere haft pligt til at have en skriftlig politik for brugen af e-cigaretter på arbejdspladsen. Det sker, efter EU har vedtaget et nyt direktiv om e-cigaretter og tobaksvarer.

- Virksomheder er allerede i dag forpligtet til at have en skriftlig rygepolitik. Der er derfor ikke noget til hinder for, at den nye politik om e-cigaretter indarbejdes i virksomhedens eksisterende rygepolitik, forklarer advokat og specialist i ansættelsesret Karsten Holt fra Advodan.

Man kan eksempelvis tilføje i rygepolitikken, at ’der gælder samme regler for rygning af e-cigaretter eller lignende som for almindelige cigaretter’.

Vigtige ting

Det skal dog bemærkes, at der ikke er krav om absolut forbud mod e-cigaretter på private arbejdspladser, men arbejdsgiveren skal i virksomhedens rygepolitik forholde sig til, om hvorvidt det er tilladt at ryge e-cigaretter og i givet fald hvor, gør Karsten Holt opmærksom på.

E-cigaretter kan i princippet godt tillades indendørs, hvad almindelige cigaretter ikke kan.

- Hvis en virksomhed indfører et totalt rygeforbud, må medarbejderne helt lade være med at ryge. Er der mulighed for det, kan medarbejderen eventuelt benytte de eksisterende ordinære pauser til at ryge udendørs på virksomheden – hvis det vel at mærke er tilladt.

- Pausen inkluderer dog også den tid, der går på at transportere sig til og fra rygeområderne, påpeger Karsten Holt.

Tilsynet varetages af Arbejdstilsynet, men det er politiet, der behandler anmeldelser om overtrædelse af rygereglerne.

 

Fakta om rygeloven:

  • Manglende overholdelse af rygeloven straffes med bøde.
  • Rygeloven gælder kun for rygning indendørs. Det er valgfrit, om virksomheder ønsker at udvide et rygeforbud til hele virksomhedens matrikelnummer.
  • Tilsynet varetages af Arbejdstilsynet, men det er politiet, der behandler anmeldelser om overtrædelse af rygereglerne.
  • Ryges der i strid med reglerne, kan arbejdsgiveren idømmes en bøde – også selvom det er den ansatte, som ikke overholder de regler, der er fastsat i virksomheden.
  • Førstegangsovertrædelser straffes som udgangspunkt med en bøde på 5.000 kroner. For anden- og tredjegangsovertrædelser sanktioneres med bøder på henholdsvis 10.000 og 20.000 kroner.

LÆS OGSÅ: Butikker bliver ramt af ny rygelovFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD