Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

”Grøn” markedsføring er blevet et brandvarmt emne

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Aftale om mundbind til de butiksansatte har en knast

Foto: detailfolk.dkMandag den 29 november 2021 kl. 11:52 af: Kristian Holgersen

En aftale om brugen af mundbind i detailhandlen er på plads. I Dansk Erhverv arbejder de nu på at få gennemført en ændring.

Da en række nye restriktioner blev vedtaget af Folketingets Epidemiudvalg i sidste uge, endte kravene for detailhandlen med at blive et hængeparti.

Men over weekenden faldt de sidste brikker så på plads.

Fra i dag skal kunder have mundbind på i butikkerne, men det behøver medarbejderne ikke nødvendigvis at have. Påbuddet bortfalder nemlig, hvis virksomheden stiller krav om gyldigt coronapas for medarbejderne. Det fremgår af oplysninger fra Erhvervsministeriet.

Fra flere sider har der været ønsker om at lade de ansatte slippe for mundbind i arbejdstiden, og aftalen falder da også god jord hos både HK Handel, Dansk Industri og Dansk Erhverv.

Men i Dansk Erhverv har de fundet en knast, som organisationen nu arbejder på at få høvlet af aftalen. Hvis virksomheder kræver gyldigt coronapas af medarbejderne, så følger der nemlig forpligtelser.

- Det betyder, at der både gælder formelle krav til fremsættelse af pålægget og med betaling for eventuelt test. Dansk Erhverv er aktuelt i dialog med myndighederne for at få forholdet ud af loven, da vi ellers ikke finder, at det er praktisk og økonomisk muligt for virksomhederne at tillade undtagelsen for mundbind, skriver Dansk Erhverv på sin hjemmeside.

LÆS OGSÅ: Politisk uenighed giver en mandag uden mundbind for butiksansatteFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9B | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD