Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Alle kender ROI, men har du fokus på ROE?"

- Morten Max, MAX - Retail Made Simple
Læs bloggen her

Tørklædedebatten raser igen

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 7 maj 2013 kl. 12:01 af: Freja Thorbech - 0

Selvom Højesteret i 2005 slog fast, at Dansk Supermarked var i sin fulde ret til at afskedige medarbejdere med tørklæde, er debatten igen blusset op.

Debatten om detailansattes brug af tørklæde er blusset op igen.

Det sker, efter Fyns Stifttidende i slutningen af april kunne fortælle historien om den 26-årige Nada, der blev nægtet ansættelse i Netto på grund af det tørklæde, hun bærer om hovedet. 

Det fik i går cand. jur. og forfatter Safia Aoude til i et debatindlæg på politiken.dk at opfordre danske muslimer til at boykotte Dansk Supermarked.

Det er et indlæg, der har fået debatten til igen at blusse op i fuldt flor. I skrivende stund har 143 kommenteret det på Politikens hjemmeside, mens et opslag på Facebook har fået 165 kommentarer med på vejen.

Bør være op til den enkelte arbejdsgiver

Meningerne om Safia Aoudes indlæg er delte. Nogle bifalder det, andre kritiserer det, mens andre igen forsøger at hive debatten op på et overordnet plan. 

Et eksempel på sidstnævnte er Politiken-læseren Morten Iversen.

- De fleste kæder har en påklædnings-politik. Af mange årsager - for dels at undgå at wannabe hipstere står med Lille Per hue på midt om sommeren i Magasins afdeling for køkkentøj, og dels for at undgå religiøse "statements", skriver Morten Iversen blandt andet i et svar til indlægget.

Det er også den tilgang, som formanden for Liberal Alliances Ungdom, Rasmus Brygger, tidligere har givet udtryk for - ligeledes i et debatindlæg på politiken.dk.

- Hvis Dansk Supermarked vil diskriminere, så lad dem dog. Ikke fordi vi som samfund billiger det, men fordi det må være op til en arbejdsgiver at sætte de krav til de ansatte, som de nu engang finder behov for, skrev Rasmus Brygger blandt andet i sit indlæg.

Den oprindelige tørklædesag blev afgjort i 2005. Her slog Højesteret fast, at Dansk Supermarked ikke overtrådte loven om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet, da man fyrede en bagermedarbejder i Føtex på grund af hendes religiøse hovedbeklædning.

LÆS OGSÅ: Dom: Butiksansatte skal ikke vise brystmålFlere detailnyheder Gå til forsiden

Kommentér denne artikel. (Du kan blive den første)Daglig nyhedsmail:Del artiklen:Kommentarer

Skriv kommentar med profil

> Log ind her, eller opret profil her


Skriv kommentar uden profil

> Vi benytter Google antispam løsning for din sikkerhed

Navn
E-mail (Vises ikke)
Husk den gode tone :-)


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD