Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"HVILKEN REJSE SENDES DINE KUNDER PÅ? ...og hvem er rejseleder?"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Supermarkeder bruger topløst trick

Foto: ColourboxTirsdag den 20 maj 2014 kl. 09:02

Coops butikker vil i fremtiden bruge et mere alternativt trick i kampen mod madspild.

Fra maj vil Coops butikker sælge ananas uden den grønne top. Det er et forsøg, som blandt andet skal reducere madspild. Det skriver epn.dk.

Kunderne har nemlig ikke lyst til at købe en ananas, hvor toppen er misfarvet. Derfor er butikkerne nødt til at smide flere ananasser ud, uden at de fejler noget.

Den primære årsag til forsøget er ifølge Coop, at transporten af ananasserne bliver billigere og mere miljøvenlig.

- Når vi skærer toppen af i produktionslandet, kan der være flere ananas i containerne på de skibe, som sejler ananaserne fra produktionslandet til Danmark. Det reducerer ressourceforbruget i transporten, og gør transporten mere miljøvenlig, siger Peter Løth, som er kategorigruppechef for frugt og grønt i Coop til epn.dk.

Der kan være omkring 40 procent flere ananas på skibene, hvis de er uden top. Og når transporten bliver mere effektiv, bliver det samtidig billigere for kunden at købe en ananas.

- En ananas uden top koster 5 kroner mindre end en almindelig ananas, så det må siges at være en betydelig reduktion, siger Peter Løth.

At skære toppen af en ananas falder dog ikke i god jord hos alle. Foreningen Stop Spild Af Mad mener, at der har været blandede modtagelser blandt forbrugerne.

- Mange bruger toppen til at tjekke, om ananassen er frisk og moden. Den mulighed bliver nu fjernet, siger Selina Juul, som er stifter af Stop Spild Af Mad.

Men det er ikke et reelt problem, mener Coop.

- Det er ikke så gangbart at teste modenheden på den måde. Hvis en kunde har fjernet den første stilk og ikke køber frugten, så kan den næste kunde alligevel ikke bruge den metode til noget. Vi vil garantere, at de ananasser, som vi har til salg, har den rigtige spisekvalitet, siger Peter Løth.

Hos Stop Spild Af Mad er Selina Juul positiv over for, at man kan spare en del CO2, fordi der kan transporteres flere ananas på skibene.

NewspaqFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD