Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"HVILKEN REJSE SENDES DINE KUNDER PÅ? ...og hvem er rejseleder?"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Sløj julemåned: Måler drastisk fald i tøjsalget

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 29 januar 2020 kl. 11:40 af: Kristian Holgersen

Det tyder på, at detailsalget slog fejl i 2019, vurderer Dansk Erhverv på baggrund af nye tal. Især tøjsalget trækker ned.

Mange danskere har holdt en anelse igen med forbruget i julemåneden.

For i december måned nåede det samlede detailsalg ikke op på samme niveau som året før. Der er tale om en nedgang på 0,6 procent, hvis man korrigerer for prisudvikling, viser tal fra Danmarks Statistik.

Udviklingen slår særlig hårdt igennem inden for “beklædning mv,” hvor salget i den vigtige julemåned er gået 6,3 procent tilbage. Mere moderat ser det ud for “fødevarer og andre dagligvarer” med et fald på 0,2 procent, mens “andre forbrugsvarer” faktisk går en smule frem.

- Det tyder derfor på, at detailsalget slog fejl sidste år, fordi danskerne købte færre julegaver end året forinden. Det er naturligvis bekymrende for de mange danske butikker, der forventede at slutte 2019 af med et brag af et julesalg, men den drøm har dagens tal punkteret, skriver Dansk Erhverv i en kommentar til tallene.

- En del af forklaringen skal findes i, at detailomsætningsindekset udelukkende dækker salget i danske butikker. Det er meget populært for danskerne at handle ind til julegaver på de udenlandske butikker, fortsætter Dansk Erhverv.

Fald fra november

Sammenligner man udviklingen fra november til december 2019, så er der tale om en nedgang på 0,5 procent, når der bliver taget højde for både prisudvikling, sæsonudsving og effekten af handelsdage.

- En forklaring kan være, at en del af julesalget er flyttet til november på grund af Black Friday og andre store handelsdage. Salget i fjerde kvartal var endvidere 0,2 procent lavere end i tredje kvartal, skriver Danmarks Statistik i en kommentar.

I fjerde kvartal oplevede varegrupperne “andre forbrugsvarer” og “beklædning mv.” en tilbagegang i salget på hhv. 0,4 og 3,0 procent. Salget af “fødevarer og andre dagligvarer” steg med 0,4 procent, skriver Danmarks Statistik.

LÆS OGSÅ: Detailsalget står nærmest stilleFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD