Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Tak til en presset detailhandel"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Shell: Salg får ikke konsekvenser for medarbejdere

Foto: detailfolk.dkFredag den 21 marts 2014 kl. 15:36 af: Newspaq og detailfolk.dk

På kort sigt får det ikke konsekvenser for de ansatte i Shell, at oliegiganten nu vælger at sælge dele af den danske forretning.

Shell Danmark er sat til salg. Den besked fik de omkring 400 ansatte i Shell Danmark på medarbejdermøder i København og Fredericia fredag. Det siger Regitze Reeh, kommunikationsdirektør i Shell Danmark, til Ritzau.

Det er både raffinaderiet i Fredericia, aktiviteterne i København og kæden af tankstationer i hele landet, der er sat til salg.

- Der er ikke tale om at lukke ned. Det er Shells intention at sælge en virksomhed i drift. Raffinaderiet skal fortsat være i drift, og vores tankstationer skal på ingen måde lukkes ned, siger Regitze Reeh.

- Vi foretrækker at sælge til nogen, der gerne vil køre tankstationerne videre under vores brand. Så på kort sigt får det ingen konsekvenser for medarbejderne, tilføjer Regitze Reeh.

Hun var selv til stede på medarbejdermøderne, hvor planerne om at sælge blev offentliggjort.

- Der er mange mennesker, som har arbejdet for Shell i Danmark i mange år. For nogen af dem har det nok ikke været den store overraskelse, men det er klart, at det ikke har været en sjov dag.

- Omvendt er der også medarbejdere, som allerede nu kan se, at det åbner muligheder for os, siger Regitze Reeh.

Bedre tjent med en ny ejer

Den danske afdeling sættes til salg, fordi afdelingen i en længere årrække har kørt med underskud. Desuden er der ikke nok udsigt til at udvikle forretningen på det danske marked, lyder forklaringen.

Derfor er vurderingen, at Shell Danmark vil være bedre tjent med en ny ejer. Det er nemlig erfaringen med lignende frasalg i eksempelvis Sverige og Finland, der blev solgt fra i 2010.

Baggrunden for at sælge ud i Danmark er, at Shells nye topchef Ben van Beurden har lovet selskabets investorer at skaffe 15 milliarder dollar - svarende til 80 milliarder kroner - alene gennem frasalg i løbet af 2014 og 2015.

I stedet skal fokus rettes mod nye vækstmarkeder for eksempel i Asien.

Der er ikke sat nogen tidshorisont på, hvornår salget skal være afsluttet, siger Regitze Reeh, som tilføjer, at der endnu ikke er dialog med potentielle købere.

Shell Raffinaderiet i Fredericia producerer mere end en tredjedel af alle de brændstofprodukter, som danskerne bruger, oplyser Shell på sin hjemmeside.

Shell har været at finde i Danmark siden 1913.

I dag er der over 300 servicestationer rundt om i landet, og Shell Danmark beskæftiger omkring 400 personer. Dertil kommer yderligere 2500 personer på servicestationerne, som ejes af forpagtere, oplyser selskabet.

Jesper Østergaard, der er adm. direktør for 7-eleven-ejeren Reitan Convenience i Danmark siger til Berlingske Business, at de 62 servicestationer, som Reitan Convenience ejer, vil fortsætte under Shell-brandet.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Medie: Shell dropper danske tankstationerFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD