Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Så meget voksede dansk e-handel i 2016

Foto: Dibs Payment ServicesFredag den 27 januar 2017 kl. 08:46 af: Lise Møller Schilder

Se hvilke brancher, der havde størst vækst i handlen på nettet. FDIH har opgjort alle tallene for 2016.

2016 var et godt år for de nethandlende. Danskerne brugte i alt 101 milliarder kroner på at handle i netbutikker. Det svarer til en vækst på 16 procent. Det skriver de E-handlendes interesseorganisation FDIH.

- Alle brancher havde fremgang og nød godt af det større forbrug. Rejser, tøj og IT omsætter for mest, skriver FDIH i en pressemeddelelse.

Sidste år handlede danskerne for 87 milliarder kroner. Væksten på 16 procent glæder derfor FDIH, som dog også kan finde hår i suppen.

- Bare ærgerligt, at vi lægger en tredjedel af handlerne i udenlandske netbutikker, siger Niels Ralund, der er administrerende direktør i FDIH.

Vækst over hele linjen

FDIH noterer sig, at der er sket en vækst i alle de 13 varekategorier, organisationen anvender. Rejsekategorien omsatte for mest. Det blev til 23,8 milliarder kroner, hvilket er 3,7 milliarder kroner mere end året før. Der er derfor tale om en vækst på 18 procent.

Den næststørste kategori ”Tøj, sko og smykker” omsatte for 14,3 milliarder kroner. En vækst på 14 procent i forhold til året før.

Tredjestørste kategori er ”IT, tele og foto”. Her blev der solgt for 11,5 milliarder kroner. I forhold til 2015 var der en vækst på 15 procent.

En anden kategori, som voksede støt, er ”Dagligvarer, mad og drikke”. Den steg med 1,1 milliarder kroner til i alt 4,6 milliarder kroner. Det er en vækst på 30 procent.

Det samme gælder for køb af billetter til ”Kulturoplevelser”, der foretog et spring på 1 milliarder kroner til et samlet onlinesalg på 4,6 milliarder kroner, hvilket svarer til en vækst på 28 procent.

 LÆS OGSÅ: EU-forslag er bombe under nethandelFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD