Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Skævvridning: Regeringens hjælpepakke vil øge butiksdøden i bymidterne"

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Ny aftale skal mindske grænsehandlen

Foto: detailfolk.dkMandag den 22 april 2013 kl. 10:22 af: Puk Holm Hansen

En aftale om de udskældte høje danske afgifter på øl og sodavand er nu indgået mellem regeringen og flere af Folketingets partier. Det skal reducere grænsehandlen.

Med den nye vækstplan er Regeringen, Venstre, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og De Konservative blevet enige om en ny aftale målrettet mod at reducere grænsehandlen og få flere til at placere deres indkøb i Danmark.

I første omgang halveres afgiften på sodavand fra den 1. juli 2013, men afgiften afskaffes fuldt ud fra 2014. Desuden nedsættes ølafgiften med 15 procent fra 1. juli 2013.

LÆS OGSÅ: Nu kan du få grænsevarerne lige til døren

Med den nye aftale tror man på bedre vilkår for detailhandlen i grænseområderne, da denne på nuværende tidspunkt er hårdt presset af konkurrence fra Tyskland. På lang sigt forventer man, at afskaffelsen af sodavandsafgiften og den lavere ølafgift vil forbedre vilkårene for den danske detailhandel.

En historisk beslutning

De Samvirkende Købmænd er begejstrede og har lutter rosende ord til det nye tiltag, som skal bekæmpe grænsehandlen og bringe omsætningen tilbage til Danmark.

- Afgiftslettelser på grænsehandelsvarer er en historisk beslutning. I mange år er afgifterne kun gået op, men nu er et bredt flertal blevet overbevist om, at højere afgifter koster arbejdspladser i Danmark, siger Claus Bøgelund Nielsen, som er vicedirektør i De Samvirkende Købmænd.

Han mener desuden, at de lavere priser vil betyde mindre grænsehandel, større omsætning og flere jobs i Danmark.

- Vi forventer helt klart, at priserne falder i danske butikker, når afgiftslettelserne træder i kraft. Vi forventer også, at lavere afgifter betyder større omsætning i danske butikker og mindre grænsehandel. Forbrugerne får adgang til billigere varer. Butikkerne kan undgå afskedigelser og – afhængig af beliggenhed - skabe nye jobs, siger Claus Bøgelund Nielsen.

LÆS OGSÅ: Fleggaard: Afgiftslempelser skaber ikke flere jobs

Ifølge De Samvirkende Købmænd, gælder det for både øl og sodavand, at der i Danmark også er en højere moms, afgifter på em-ballage og gebyrer til driften af pant- og retursystemet. Typisk udgør emballageafgiften 10 øre pr. emballage, og gebyret til driften af pant- og retursystemet udgør i gennemsnit 18 øre pr. emballage. I Tyskland er der hverken emballageafgift eller omkostninger til pant- og retur-systemet, da de tyske grænsehandelsbutikker fortsat sælger øl og sodavand uden pant til danske kunder.

LÆS OGSÅ: Kan grænsehandel betale sig?
 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD