Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Netto fortsætter med at åbne døgnbutikker

Foto: NettoAfstemning

Er det godt med døgnåbne dagligvarebutikker?

Ja, det er både godt for butikker og kunder
 
Ja, men det er kun godt for butikkerne
 
Ja, men det er kun godt for kunderne
 
Nej, det er ikke godt for hverken butikker eller kunder
 
Ved ikke
 
Tirsdag den 26 januar 2016 kl. 11:28 af: Søren Duran Duus

Dansk Supermarkeds discountkæde åbner nu sin sjette døgnåbne dagligvarebutik i Danmark – og sin første på Fyn.

Netto-kæden åbner om få dage sin sjette dagligvarebutik i Danmark, som tilmed bliver den første af slagsen for discountkæden på Fyn.

Det sker, når Netto på Benediktsgade i det centrale Odense fra mandag den 1. februar har åbent døgnet rundt alle ugens syv dage.

- Kunderne forventer i stigende grad at kunne gøre deres indkøb, når det passer dem bedst. Det imødekommer vi med døgnåbent, som allerede findes i både Aarhus og København, og nu er det Odenses tur, siger Brian Seemann, direktør for Netto Danmark.

Netto har i forvejen fem døgnåbne butikker – én i Aarhus og fire i og omkring København. Butikken i Odense bliver således den sjette.

Foruden bedre indkøbsmuligheder for kunderne er formålet med de døgnåbne butikker at flytte arbejdsopgaver som vareopfyldning og rengøring til de stille timer.

På den måde står butikkerne pænere i de travle timer, og medarbejderne får frigivet mere tid til kundeservice, forklarer direktøren for Netto Danmark.

Rekrutteringen af medarbejdere til natarbejde er sket ad frivillighedens vej for eksisterende medarbejdere og ved nyansættelser af medarbejdere, som har erfaring med natarbejde.

LÆS OGSÅ: Netto vil holde åbent 24 timer i døgnet

Ekspert: Flere døgnbutikker på vej

Ifølge ekspert i detailhandel Flemming Birch kan vi forvente endnu flere døgnbutikker med dagligvarer, fordi danske kunder elsker udvidede indkøbsmuligheder.

- Der kommer flere døgnbutikker i 2016, men det bliver kun i København og Aarhus, som har den kundestrøm, der skal til for at drive døgnbutikker, sagde Flemming Birch til detailfolk.dk i forbindelse med, at Dansk Supermarked Group åbnede landets største døgnbutik med dagligvarer, da varehuset Bilka i shoppingcentret Field’s på Amager blev en døgnbutik 11. december 2015 – indtil videre i en forsøgsperiode.

LÆS OGSÅ: Bilka åbner første døgnbutik

Detaileksperten minder om, at Netto og Bilka har forskellige motiver til at holde døgnåben i udvalgte butikker, eftersom de er meget forskellige butikstyper:

- Netto kan servicere et lokalområde med, hvad folk lige står og mangler og kan indtil videre som den eneste døgnåbne discountkæde vinde markedsandele på den måde.

- Bilkas baggrund for at holde døgnåben er en helt anden. I Field’s har varehuset alligevel personale til at fylde varer op om natten, så her er springet ikke så stort til at holde døgnåben. På grund af planloven har Bilka kun to muligheder (den ene mulighed er at sælge mere online, mens den anden er at sælge flere varer i de nuværende varehuse) for at vækste i de store byer, da man ikke fysisk kan åbne flere varehuse, har Flemming Birch forklaret til detailfolk.dk.

LÆS MERE I: Detailekspert: Flere døgnbutikker på vejFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD