Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Tak til en presset detailhandel"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Modekoncern oplevede “solid fremgang” lige inden coronakrisen

Foto: PWT PressefotoTirsdag den 7 april 2020 kl. 11:38 af: Kristian Holgersen

Målsætningen om fremgang blev indfriet i 2019, lyder det fra dansk modekoncern. Men med ét slag er enhver sigtbarhed forsvundet.

På grund af coronakrisen bliver historier om stærke nøgletal ofte fortalt på et dystert bagtæppe. Det er modekoncernen PWT Group, som melder om “solid fremgang” i 2019, et slående eksempel på.

Selvom tempoet faldt en smule i koncernens to kendte tøjkæder - Tøjeksperten og Wagner - lykkedes det alligevel at styrke den samlede omsætning med fem procent til 873 millioner kroner.

Opkøbet af den norske tøjkæde Brandstad og en fremgang i engrosforretningen har sørget for at gøre op for det tabte.

- I 2019 supplerede vi vores skarpe fokus på kundernes behov og løbende omkostningsreduktioner med en vellykket udvidelse i Norge og organisatoriske ændringer, som allerede har sikret en forbedret lønsomhed, siger Ole Koch Hansen. Han er adm. direktør i PWT Group.

Driftsresultatet endte med at gå 15 procent frem til 159 millioner kroner.

- Den nye organisering har lagt grundstenen for yderligere digitalisering og forbedring af vores omnichannel- og aktiviteter online, der fortsatte væksten i 2019 og stod for 10 procent af den samlede omsætning, siger Ole Koch Hansen.

Påvirket af coronakrisen

Ifølge PWT Group fortsatte den positive udvikling ind i det nye år. Men så ramte coronakrisen og dermed også en helt ny virkelighed for langt de fleste med kontakt til detailhandlen.

- Efter en målrettet og succesfuld indsats for at omstille vores virksomhed sidste år og en stærk start på 2020 har COVID-19 med ét slag fjernet enhver sigtbarhed og skabt hidtil usete udfordringer for PWT Group og hele branchen, siger Ole Koch Hansen og fortsætter:

- Vi arbejder i øjeblikket på højtryk for at navigere i krisen og har været nødt til at lukke forretninger, sende vores dygtige medarbejdere hjem indtil videre og indlede nødvendige dialoger med udlejere, leverandører og finansieringskilder for at sikre grundlaget for at fortsætte den positive udvikling på den anden side af denne historiske krise.

Tøjeksperten har 115 butikker fordelt over hele landet, mens Wagner har 36 butikker i Danmark, 18 i Norge, 8 i Sverige og 10 i Kina (Joint Venture). Brandstad har 15 butikker i Norge.

LÆS OGSÅ: Hver femte modevirksomhed er truet af kollapsFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD