Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Skævvridning: Regeringens hjælpepakke vil øge butiksdøden i bymidterne"

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Kendt virksomhed afviser sag om dominerende adfærd

Foto: detailfolk.dk



Torsdag den 2 juli 2020 kl. 11:41 af: Kristian Holgersen

En af de helt store spillere på reklamemarkedet har misbrugt sin dominerende stilling, lyder en afgørelse. Sagen bliver anket.

Den største distributør af adresseløse forsendelser, FK Distribution, har misbrugt sin størrelse på en måde, der kunne afskære konkurrenter fra det voksende marked for digital visning af tilbudsaviser.

Sådan lyder en afgørelse fra Konkurrencerådet, som vil anmelde sagen til Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet med henblik på en strafferetlig forfølgelse.

Ifølge Konkurrencerådet har kunder, som købte distribution af adresseløse forsendelser hos FK Distribution, også været pålagt at købe visning af tilbudsaviser på virksomhedens digitale platforme som minetilbud.dk.

- Som eneste landsdækkende distributør af adresseløse forsendelser, som for eksempel tilbudsaviser, har FK Distribution et særligt ansvar for ikke at skade konkurrencen, siger formand for Konkurrencerådet, Christian Schultz. Han fortsætter:

- FK Distribution har brugt sin magt på markedet for adresseløse forsendelser til at opnå en uretmæssig konkurrencefordel på det relativt nye, men voksende marked for digitale platforme for tilbudsaviser.

Anker afgørelsen

Men FK Distribution kan ikke gå med på afgørelsen fra Konkurrencerådet.

I en skriftlig kommentar til Ritzau Finans gør den administrerende direktør - Lasse Ingemann Brodt - det klart, at sagen bliver anket. Han er med egne ord sikker på at få medhold.

- Konkurrencerådet afgørelse omfatter alene FK’s digitale formidling af tilbud. Selv om de digitale aktiviteter er i vækst, udgør de fortsat en meget lille andel af vores samlede omsætning, siger Lasse Ingemann Brodt til Ritzau Finans ifølge Børsen.

FK Distribution skulle have udøvet misbruget i perioden 2018 til oktober 2019, fremgår det af Konkurrencerådets pressemeddelelse.

Siden 2018 har FK Distribution været eneste landsdækkende distributør af adresseløse forsendelser, fordi Postnord trak sig fra markedet fra 1. januar 2018.

LÆS OGSÅ: Matas opdaterer tilbudsavisen på nettet



Flere detailnyheder Gå til forsiden




Daglig nyhedsmail:



Del artiklen:








Seneste jobs



detailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832




Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD