Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

HK Handel: Anskaf firmatørklæder til muslimer

Formand i HK Handel, Per Tønnesen, mener, at de danske detailkæder med fordel kunne producere firmatørklæder til muslimske medarbejdere.
Foto: Karin Meldgaard HenriksenTorsdag den 9 maj 2013 kl. 08:00 af: Freja Thorbech

Dansk Supermarked bør anskaffe sig et firmatørklæde, så muslimske medarbejdere kan bære tørklæde, mener HK Handels formand.

Et firmatørklæde i de rigtige farver og med virksomhedens logo.

Det er en simpel måde at løse problematikken omkring muslimske detailansattes brug af tørklæde, mener formand for HK Handel Per Tønnesen.

Reaktionen kommer, efter debatten om detailansattes brug af tørklæde er blusset op igen, fordi den 26-årige Nada Fraije fornylig blev nægtet ansættelse i Netto på grund af sit tørklæde.

LÆS OGSÅ: Tørklædedebatten raser igen

Per Tønnesen mener, at Dansk Supermarked, der blandt andet ejer kæderne Netto, Bilka og Føtex, med fordel kunne udlevere firmatørklæder til interesserede medarbejdere.

- Der er eksempler på andre virksomheder, der har valgt at fremstille let identificerbare tørklæder med farver og logo, så man på den måde undgår at krænke den enkelte medarbejder, siger Per Tønnesen til detailfolk.dk.

I strid med loven 

Fagforeningsformanden mener, at det er i strid med Ligebehandlingsloven, når Dansk Supermarked ansætter og fyrer med udgangspunkt i medarbejdernes religiøse beklædning.

Han slår på, at det er en grundlæggende rettighed, at medarbejderne skal have lov til at bære tørklæde.

- Det lægger i det at være en del af et globalt samfund. Vi skal respektere hinanden, siger Per Tønnesen.

I Dansk Supermarked har pressechef Mads Hvitved Grand tidligere udtalt, at det kun er medarbejdere med "kundevendte stillinger", der ikke må bære tørklæde.

Dagligvarekæden har tidligere været omdrejningspunkt i en lignende sag. I 2005 slog Højesteret fast, at Dansk Supermarked ikke overtrådte loven om forbud mod forskelsbehandling på arbejdsmarkedet, da man fyrede en bagermedarbejder i Føtex på grund af hendes tørklæde.

Per Tønnesen henviser til, at der også har været andre sager på området, hvor afgørelserne er gået i den modsatte retning. 

- Der lægger ikke en entydig retstilling på det her, siger han til detailfolk.dk og slår fast, at HK Handel ville tage sagen, hvis de fik en henvendelse fra et medlem.Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD