Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Halvering af overskuddet i Coop

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 2 april 2014 kl. 10:10 af: Dennis Clausager

Det længe ventede 2013 regnskab fra Coop viser stilstand i omsætningen og en halvering af overskuddet.

Coop nåede i 2013 en omsætning på 44,4 milliarder kroner mod 44,8 millarder i 2012 excl. moms.Tallet er inklusiv de selvstændige brugsforeninger og dækker de 1220 butikker, Kvickly, SuperBrugsen, Dagli´Brugsen, Fakta og Irma, og de to netbutikker, coop.dk og irma.dk.

Det samlede EBIT-resultat for Coop inklusiv brugsforeningerne blev 235 millioner kr. mod 432 millioner kr. året før.Coop Danmark A/S, eksklusiv brugsforeningerne, har opnået et EBIT-resultat på 85 millioner kr. mod 287 millioner kr. året før.

Blandt andet investeringer i fremtiden er en af årsagerne til resultatnedgangen.

- 2013 har været et år præget af store investeringer i fremtiden og i styrkelse af relationerne til vores 1,4 million medlemmer. Vi har investeret massivt i at udvikle vores netbaserede handel på henholdsvis coop.dk med nonfood og på irma.dk med food. Samtidig har vi udvidet medlemsfordelene fra 466 millioner kr. i 2012 til 613 millioner kr. i 2013 i form af point og rabatter til medlemmerne. Det er blevet positivt modtaget, idet vi i 2013 har fået ca. 100.000 nye medlemmer og et øget salg til vores medlemmer oplyser Coop's formand Lasse Bolander i en kommentar til regnskabet.

For Coop Bank, der først blev lanceret i sidste del af regnskabsåret, blev EBIT-resultatet minus 65 millioner kr., og Coop Invest opnåede et resultat på plus 80 millioner kr.

Fremgang for Irma og SuperBrugsen - Fakta lider

Som det har været fremme i medierne de seneste uger, er det specielt Fakta der er det store problembarn for Coop. Omvendt har både Irma og SuperBrugsen fremgang.

- Driften af butikkerne i 2013 viser stor fremgang i resultaterne for SuperBrugsen og Irma, en markant forbedring for Kvickly, og et tilfredsstillende resultat for Dagli´Brugsen siger Adm. Direktør Peter Høgsted i en kommentar til regnskabet, og fortsætter:

- Til gengæld har vores kraftige ekspansion af Fakta, hvor vi har åbnet cirka 50 nye butikker, været kostbar og medført et stærkt utilfredsstillende resultat. Derfor er Fakta også vores topprioritet i 2014. En ny ledelse i Fakta er på vej til at vende udviklingen, og vi ser de første positive tegn. Vi har sat ekspansionstakten ned, men forventer at åbne ca. 30 nye butikker i år.

Coop oplyser, at målsætningen for 2014 er et væsentligt bedre resultat, primært skabt i Fakta, men også at fortsætte den positive udvikling i de øvrige kæder.

LÆS OGSÅ: Dagrofa i gigantunderskudFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD