Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Coronakrisen har også ramt søgeresultaterne på Google"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Global strejke på vej i fastfoodbranchen

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 14 maj 2014 kl. 05:30 - Kilde: Flere medier

Fastfood-ansatte fra mere end 30 lande går i morgen sammen i den største fælles protest i branchen nogensinde.

I morgen går ansatte i fastfood-industrien sammen i en fælles global protest mod de lave amerikanske lønninger i branchen.

Efter planen vil ansatte fra mere end 30 lande gå sammen i en fælles strejke mod kæder som blandt andre McDonald's, Burger King og KFC. Ifølge flere amerikanske medier kan blive den største strejke i branchen nogensinde.

Fagforeningsrepræsentanter fra flere forskellige lande mødtes i sidste uge i New York for at lægge strategi forud protesten, der spreder sig over 150 amerikanske byer og 33 lande på seks forskellige kontinenter.

Dansk tillidsrepræsentant bakker op

Det er de lave amerikanske lønninger, som demonstranterne gerne vil have hævet til 15 dollars i timen, eller hvad der svarer til omkring 80 danske kroner. I øjeblikket ligger timelønnen på det halve.

Der er ikke planlagt protester i Danmark, men den danske McDonald's-ansatte og tillidsrepræsentant Louise Marie Rantzau mødte op i New York for at støtte de amerikanske kolleger. Her sagde hun til msnbc.com, at hun ikke forstår, hvorfor amerikanske McDonald's-ansatte ikke kan få ligeså meget i løn, som de danske kolleger, der tjener 21 dollars (114 kroner) i timen.

Den amerikanske præsident Barack Obama forsøger at få et forslag igennem om at hæve de offentlige mindstelønninger i USA. Det ser dog ifølge The Guardian ikke ud til at gå igennem i Kongressen. Alligevel har nogle detailkæder valgt at sætte deres lønninger op i kølvandet på debatten.

LÆS OGSÅ: Amerikanske detailkæder vil hæve mindstelønnenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD