Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Coronakrisen har også ramt søgeresultaterne på Google"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Frivillige kæder taber butikker

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 30 juli 2019 kl. 09:35 - Kilde: Børsen

Gennem de seneste år har frivillige kæder været ramt af mange lukninger. Et stærkt kædekontor kan være en fordel.

Fra 2009 til 2018 har landets frivillige kæder mistet i alt 1967 butikker. Det svarer til en nedgang på 31 procent, skriver Børsen på baggrund af en analyse fra Retail Institute Scandinavia.

Blandt de hårdt ramte er sportskæden Sportigan, hvor der blot er 44 butikker tilbage. I 2009 var der 143.

Nedgangen for de egentlige kæder ligger på et betydeligt lavere niveau - her er 419 butikker lukket, hvilket svarer til fem procent.

- Det er en tendens på tværs af brancher, at de egentlige kæder, der har et stærkt og innovativt hovedkontor, står stærkere end de frivillige kæder. Men der er også eksempler på det modsatte, siger Dorte Wimmer til Børsen. Hun er detailekspert hos Retail Institute Scandinavia.

Frie købmænd

Selvom antallet af butikker er blevet væsentligt mindre, så kan flere stadig se en fordel i at lade selvstændige erhvervsdrivende stå for butikkerne. 

Direktøren for den frivillige elektronikkæde El-Salg, Tomas Holm Hedehus, talte for nylig godt om konceptet, da han kunne sætte flueben ved 170 butikker.

- Butiksejerne tiltrækkes af muligheden for at være frie købmænd, der kan tilpasse deres butikker og indretning til deres lokale kunder og områder, sagde han i en pressemeddelelse.

- De ønsker også stor indflydelse på markedsføringen lokalt, så vi arbejder med og ikke imod. Samtidig får de adgang til den konkurrencekraft som en stor kæde giver dem i form af stærke sortimenter og udvidede garantiordninger på for eksempel hvidevarer, fortsatte han.

Tidligere på året rundede den frivillige købmandskæde Nærkøb for første gang 300 butikker, mens møbelkæden Hjemme Hos igen har fået vind i sejlene.

LÆS OGSÅ: Kæde i krise: Moderselskabet kræver lukning af butikker

Læs hele artiklen på Børsen


Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD