Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Tak til en presset detailhandel"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Flere butikker åbner igen: - Hård kamp for overlevelse

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 8 april 2020 kl. 09:42 - Kilde: Flere medier

En fuld åbning af samfundet har stadig meget lange udsigter, men flere steder i landet begynder butikkerne at røre på sig.

For mange var det lidt af en mavepuster, da statsminister Mette Frederiksen (A) fremlagde første etape af den meget gradvise genåbning af samfundet.

Hverken storcentre, frisører eller restauranter vender tilbage til normale tilstande efter påske. Alligevel er der i disse dage tegn på, at detailhandlen er ved at komme lidt op i omdrejninger.

Flere steder i landet begynder butikker nemlig at åbne igen efter en frivillig lukkeperiode. Det skriver en række regionale medier.

Siden i går - tirsdag - har Holst Sko eksempelvis budt kunder inden for i kædens fire butikker i Vejle, Horsens, Aarhus og Odense.

- Vi traf beslutningen i aftes og foreløbig bliver der tale om nogle få timer fra klokken 10 til 15, siger ejeren, Niels Flemming Hansen, til Vejle Amts Folkeblad. Han er desuden folketingsmedlem for de Konservative og har været en aktiv stemme i debatten om coronakrisen.

- Beslutningen skyldes dels, at vi får mange henvendelser fra kunder, som vil købe sko - særligt børnesko - og det er jo dejligt. Men beslutningen bunder også i, at vi er ude i en hård kamp for overlevelse. Om vi så bare sælger fem par, er det bedre end ingenting, siger han.

Flere butikker følger efter

Horsens er en af de byer, hvor indbyggerne kan forvente at se lidt mere liv i handelsgaderne.

- Vi kan allerede se, at flere og flere åbner igen, og efter påske tror jeg, at endnu flere følger efter, siger Michael Kongsmark til Horsens Folkeblad. Han er formand for foreningen City Horsens.

Det samme gør sig gældende i sønderjyske Tønder. I ugen op til påske besluttede en del af byens forretninger at starte op igen efter tre uger med en nærmest fuldstændig nedlukning.

- Vi prøver jo på ligesom at få gang i omsætningen på en stille og rolig måde, siger Per Lundgaard til Jydske Vestkysten. Han er indehaver af en Tøjeksperten.

- Også fordi - vi kan jo mærke, at folk gerne vil ud igen, altså på begrænsning. Og nogen mangler jo altså også et par nye underbukser eller en ny skjorte, siger Per Lundgaard.

LÆS OGSÅ: Offensiv tøjkæde med 20 butikker lukker permanentFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD