Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Skævvridning: Regeringens hjælpepakke vil øge butiksdøden i bymidterne"

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Fedtafgiften fejrer etårsfødselsdag uden venner

Foto: detailfolk.dkMandag den 1 oktober 2012 kl. 11:36 af: Dennis Clausager

Den meget udskældte fedtafgift fylder et år i dag. Og fødselaren har mistet mange af sine oprindelige støtter i sit første leveår.

Normalt fejres fødselarer af familie og venner under stort ståhej, men noget tyder på at fødselsdagen i dag forbigås i stilhed, og at fedtafgiften ikke kommer til at opleve mange fødselsdage. Forårets og sommerens store debat om fedtafgiften, har fået mange de oprindelige tilhængere til at tvivle, hvilket glæder De Samvirkende Købmænd.

”Modstanderne af fedtafgiften fik ret, og samtlige folketingets partier har hen over sommeren taget afstand fra fedtafgiften. Der er ikke længere partier, der forsvarer fedtafgiften, og det er naturligvis glædeligt. Vi håber meget, at Folketinget snarest muligt afskaffer afgiften, hvilket vil være logisk, når fedtafgiften ikke længere har venner på Christiansborg,” siger Claus Bøgelund Nielsen, vicedirektør i DSK, De Samvirkende Købmænd, i en pressemeddelelse.

Det er specielt grænsehandlen, der har været i fokus, og både kæder og fagforeninger har raset over tabet af arbejdspladser i Danmark og stigningen i antal lukkede butikker i Sønderjylland.

”Fedtafgiften har vist, at der er masser af psykologi forbundet med danskernes grænsehandel. Naturligvis kan det ikke betale sig at køre fra Vejle til Tyskland for at handle pga. fedtafgiften. Men fedtafgiften har givet mange et påskud til at handle helt almindelige dagligvarer i udlandet, hvor mange forbrugere i ”gamle dage” kun kørte til Tyskland, hvis de manglende alkohol eller sodavand,” siger Claus Bøgelund Nielsen i pressemeddelelsen. 

Det anslåes, at de nye afgifter og den samlede grænsehandel, koster op imod 10.000 danske arbejdspladser.Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD