Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"HVILKEN REJSE SENDES DINE KUNDER PÅ? ...og hvem er rejseleder?"

- Michael Friis Møller, Retailrådgiver – Meng & Company
Læs bloggen her

Den efterladte familie arver magten i Jysk

Jacob Brunsborg, bestyrelsesformand for Lars Larsen Group.
Torsdag den 7 november 2019 kl. 11:41

Skulle der være spekulationer om det modsatte, så bliver de nu manet i jorden. Magten i Jysk bliver på familiens hænder.

Gennem de senere år har der været en smule forvirring om, hvem der rent faktisk skulle overtage magten i Lars Larsens enorme livsværk.

Men nu bliver der meldt klart ud i en pressemeddelelse fra Jysk.

Familien kommer til at sidde på 99 procent af både ejerskabet og stemmeandelen i Lars Larsen Group. Resten går til Lars Larsens Jysk Fond.

- Det har hele tiden været afgørende, at Lars Larsen Group, inklusiv Jysk, skal fortsætte som en stærk, familieejet virksomhed, siger Jacob Brunsborg. Han er søn af Lars Larsen og er netop gået i sin fars fodspor som bestyrelsesformand for hele koncernen.

Usikkerhed efter Lars Larsen-udmelding

I en Berlingske-artikel fra 2016, som blev citeret vidt og bredt, meldte Lars Larsen ellers ud, at hans børn ikke skulle arve livsværket. Magten skulle i stedet sendes over i en professionel fondsbestyrelse.

Et lille år efter var Lars Larsen så ude med en præcisering i Midtjyllands Avis. Langt størstedelen af livsværket skulle gå til børnene, mens fonden var tiltænkt et ejerskab på maksimalt 10 procent.

- Fonden træder først i kraft den dag, jeg ikke er her mere, og dens eneste opgave er at træde til, hvis familien ikke kan blive enige om tingene. I det tilfælde bliver fonden den øverste magt, sagde Lars Larsen til Midtjyllands Avis ifølge Finans.

Formand til fondsbestyrelsen valgt

Samtidig er den nye bestyrelse for Lars Larsens Jysk Fond faldet på plads.

Advokaten Jesper Aabenhus Rasmussen er valgt som formand, mens Lars Larsens enke, Kris Brunsborg, træder ud af bestyrelsen. Ind kommer i stedet datteren, Mette Brunsborg, og sønnen, Jacob Brunsborg.

- Jeg ser det som helt naturligt, at Mette nu overtager min plads i bestyrelsen, og jeg er glad for, at begge mine børn kan føre arbejdet med fonden videre, siger Kris Brunsborg i pressemeddelelsen fra Jysk.

Hun glæder sig også over, at den første donation fra fonden er gået til Børns Vilkår og et projekt, der skal støtte børn af forældre ramt af psykisk sygdom.

- Støtten til børn, der har psykisk sygdom tæt inde på livet, ville gøre Lars stolt. Han oplevede selv, hvad det betyder under sin egen barndom, siger Kris Brunsborg.

LÆS OGSÅ: Nu sidder Jysk-arvingen på faderens kontor: Fastholder kursenFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD