Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Tak til en presset detailhandel"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Danske supermarkeder har færre kvalitetsvarer

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 21 august 2012 kl. 06:20 af: Mette Winkler

Der er færre og billigere varer på hylderne i de danske supermarkeder end i f.eks. Sverige. Det strider imod kundernes ønske om et stort varesortiment.

I Danmarks største varehus, Bilka, er der 24 forskellige olivenolier at vælge imellem. Kører du over Øresundsbroen til det svenske supermarked ICA Maxi, er udvalget 60 forskellige olier. Og det er de dyreste, der bliver valgt fra.

Det skriver Søndagsavisen.

Samme tendens gør sig gældende for ost og kaffe. Grunden til de færre varer skyldes dels, at udenlandske supermarkeder er større og dels at den danske detailhandel fokuserer på pris frem for kvalitet.

Det strider imod en undersøgelse fra Konkurrence- og forbrugerstyrelsen, der viser, at to ud af tre danskere vægter et stort udvalg højt.

Supermarkederne afviser dyre mærker

Store fødevareproducenter, der er etablerede på andre europæiske markeder, bliver afvist af den danske detailhandel med besked om, at deres varer er for dyre. Og det sker uden at de danske supermarkeder mødes med dem for at smage deres produkter

Ifølge kommunikationsdirektør i Dansk Supermarked, Finn Lund Andersen, er det de simple regler om udbud og efterspørgsel, der spiller ind, når de fravælger de dyre mærker.

- Grundlæggende er det kunderne, der bestemmer. Vi ville elske at sælge gode fødevarer til danskerne, men vi skal være sikre på, at de vil købe dem, siger han til Søndagsavisen.Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD