Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Digitale kompetencer bliver kun vigtigere for fremtidens detailhandel"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Dansk Supermarked vinder titlen som årets arbejdsplads

Foto: detailfolk.dkOnsdag den 5 december 2012 kl. 07:30 af: Mette Winkler

Social- og integrationsminister Karen Hækkerup giver årets integrationspris for bedste arbejdsplads i 2012 til Dansk Supermarked.

Mohammed Soweidan er afdelingschef i Føtex. Tidligere har han været praktikant og del af en mentorordning for nydanskere. Han er med i de 15 procent i Dansk Supermarked-koncernen, som har en anden etnisk baggrund end dansk.

Netop fordi Dansk Supermarked har fokus på at integrere danskere på arbejdspladserne rundt omkring i Føtex, Bilka og Netto, vinder de integrationsprisen i 2012.

-Jeg tror i bund og grund, at vi modtager den her pris, fordi vi tager hensyn til individet. Man viser tillid til udsatte unge og lader dem med tiden styre en butik. Det giver et helt andet perspektiv og indhold i livet at få ansvar og blive mødt som ligeværdig, siger Mohammed Soweidan i en kommentar til prisen.

Fra fødselsstue til jobsamtale

Mohammed Soweidan havde svært ved at finde praktikplads og arbejde efter sin ungdomsuddannelse. Viljen var der, og det var hans engagement, han blev ansat på efter en tung jobsamtale. 

- Jeg undrede mig over, hvorfor Mohammed virkede så sløv og træt til samtalen. Han virkede ikke specielt interesseret, hverken i jobbet eller i at sende et godt signal. Men til sidst i samtalen undskyldte han, at han gabte, og forklarede, at hans kone lige havde født deres første barn, og at han havde været oppe hele natten. Han ønskede stillingen så meget, at han var kommet direkte fra sygehuset. Og så ansatte jeg ham selvfølgelig, fortæller integrationsmentor i Dansk Supermarked, Lone Liff.

I dag er Mohammed Soweidan med i den målbevidste indsats, Dansk Supermarked gør for at medarbejderne tager hensyn til hinanden - uanset alder, køn, seksuel orientering eller etnicitet.  

Roser fra Karen Hækkerup

Dansk Supermarked bliver af social- og integrationsminister Karen Hækkerup hyldet for sit arbejde med integration og mangfoldighed - og ikke mindst sit fokus på nydanskere på arbejdsmarkedet.

-Når man handler i én af Dansk Supermarkeds butikker, ser man tydeligt, at integration og rummelighed er en naturlig del af deres hverdag. De tør ansætte udsatte unge, som har godt af at få voksne rollemodeller og at lære arbejdslivet at kende. På den måde har Dansk Supermarked gjort en forskel for tusindvis af nydanskere, og jeg håber, at andre virksomheder vil følge deres lysende eksempel, siger hun i en kommentar til overrækkelsen.

Den sunde virksomhedskultur

Dansk Supermarked har siden 1990'erne arbejdet bevidst med udsatte grupper.

- Integration er ikke noget, vi tænker separat – det er en naturlig del af vores personalepolitik. 15 procent af vores ansatte har anden etnisk baggrund, og det giver en sund kultur i virksomheden med idérigdom og forskellige måder at anskue ting på, siger Annette Vittrup, hr-partner for mangfoldighed i Dansk Supermarked.

 Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD