Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Content Marketing: Sådan sælger du dit produkt – uden at sælge"

- Thomas Bogh, Bonzer
Læs bloggen her

Dansk Supermarked i flad udvikling

Foto: Dansk SupermarkedMandag den 4 maj 2015 kl. 09:14 af: Freja Thorbech

Dansk Supermarked må kigge langt efter væksten, men kan melde om en solid indtjening i det netop fremlagte årsregnskab.

Tidligere års vækstrater er nu afløst af en mere flad udvikling for Dansk Supermarked.

LÆS OGSÅ: Dansk Supermarked i massiv fremgang

Den danske detailgigant har mandag fremlagt årsregnskab for 2014, der viser en begrænset stigning i omsætningen til 57,074 milliarder kroner mod 56,857 milliarder kroner året før.

Resultatet før finansielle poster (EBIT) blev fastholdt på samme niveau som året før, nemlig 2,402 milliarder kroner, og adm. direktør Per Bank anser resultatet som tilfredsstillende.

- Årets resultat er endnu et skridt i retningen af at indfri vores ambition om at blive en ledende retailer inden for alle vores koncepter målt på kundetilfredshed, finansielle resultater og medarbejdertilfredshed. På tværs af føtex, Bilka, Netto og Salling kan vi fortsætte med at investere i forretningen, så vi hele tiden gør noget ekstra for vores kunder, siger han i en udtalelse.

Et år præget af ejerskifte

Det danske marked for dagligvarer voksede beskedent i 2014 og var karakteriseret ved deflation, pres på priserne og stigende konkurrence. På trods af en generel vækst i Danmark, stigende forbrugertillid og øget forbrug var vækstraten på dagligvaremarkedet sidste år samlet set den laveste i fire år. Udviklingen på detailmarkedet var præget af et fortsat skift mod øget handel i discountsegmentet på bekostning af supermarkederne. Dansk Supermarked fastholdt dog sin markedsandel på tværs af landene i 2014.

Ellers var året for den danske detailgigant særligt præget af, at Mærsk solgte sin ejerandel til Salling Fondene.

LÆS OGSÅ: Mærsk sælger stor andel af Dansk Supermarked

- Med Salling Fondenes tilbagekøb af aktiemajoriteten i Dansk Supermarked blev det sikret, at vi forbliver en dansk virksomhed. Vores selvstændighed udgør et stærkt fundament for fremtidig udvikling, så vi også i årene fremover kan bidrage med vækst, job og de bedste indkøbsoplevelser, siger Per Bank.

Året 2014 bød samtidig på en reintroduktion af Netto i Storbritannien, ligesom den danske detailgigant har færdigimplementeret SAP på alle de fem lande, koncernen opererer i. Alt sammen noget, der har været forbundet betydelige ekstraordinære omkostninger, som den øvrige drift i 2014 dog formåede at kompensere for.

Dansk Supermarked oplyser samtidig, at den transformation, der blev igangsat i 2012, forløber planmæssigt. Dansk Supermarked beskæftiger cirkan 45.000 medarbejdere fordelt på fem lande, heraf cirka 35.000 i Danmark.

LÆS OGSÅ: Massefyring i Dansk SupermarkedFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD