Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Skævvridning: Regeringens hjælpepakke vil øge butiksdøden i bymidterne"

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Dankortet bliver billigere at bruge på nettet

Foto: detailfolk.dkFredag den 1 februar 2013 kl. 08:59 af: Freja Thorbech

Nu sætter Nets gebyret for dankortbetalinger på nettet ned. Men det er ikke nok, hvis det står til Foreningen for Dansk Internethandel.

Nu bliver det bliver billigere at bruge dankortet på nettet.

Nets, der står for danskernes dankortbetalinger, sænker priserne for brug af dankort ved køb for mellem 100 og 500 kroner på nettet, skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Det sker efter Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen i november sidste år slog fast, at Nets tidligere har opkrævet ulovligt høje gebyrer for betalinger på nettet.

LÆS OGSÅ: Netbutikker vinder stor gebyrsag over Nets

- Vi har udformet en revideret prismodel, der forsøger at imødekomme de ønsker, internetforretningerne har givet udtryk for. Vi indfører et nyt prisbånd for køb mellem 100 og 500, hvilket vil reducere prisen for mere end halvdelen af transaktionerne med 30 øre pr. betaling i gennemsnit, siger Tina Füssel, der er Executive Vice President, Infrastructure DK i Nets i en udtalelse.

Kunne ikke nå til enighed

Det var Foreningen for Dansk Internethandel (FDIH), der i 2010 klagede over størrelsen på Nets gebyrer for køb på nettet.

Efter Konkurrence- og Forbrugerstyrelsens afgørelse har Nets og FDIH de seneste dage forsøgt at komme til enighed om, hvor meget Nets skal sænke priserne. Det har dog ikke kunne lade sig gøre, så på trods af prisnedsættelserne er man ikke tilfreds i FDIH.

LÆS OGSÅ: Nye dankortgebyrer er snart på plads

- Vi ønsker at bevare dankortet som det gode og populære betalingsmiddel, det er, når man køber på nettet, og vi vil gerne betale en fair pris. Vi kan ”bare” ikke blive enige om, hvad en fair pris er, siger Annette Falberg, direktør i FDIH, i en udtalelse.

Derfor vil FDIH nu bede Konkurrencestyrelsen vurdere, om Nets nedsættelse svarer til afgørelsen fra november.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen afgørelse kendte Nets skyldig i overtrædelse af Betalingstjenestelovens § 79 ved at have opkrævet for høje gebyrer for dankortbetalinger på nettet, og Nets blev pålagt at præsentere en ny gebyrstruktur senest 31. januar 2013.

Nets slår i sin pressemeddelelse fast, at dankortet - også før gebyrnedsættelsen - var og er det billigste betalingsmiddel på nettet.

Alle prisændringer får effekt fra 1. februar 2013.

Se de nye gebyrer her.Flere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD