Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Tak til en presset detailhandel"

- Lone Rasmussen, Dansk Erhverv
Læs bloggen her

Coop i millionnedtur

Coops topchef, Peter Høgsted, kalder årsregnskabet for "skuffende."
Foto: CoopTirsdag den 11 marts 2014 kl. 09:00 af: Newspaq

Dagligvarekoncernen kæmper med at tjene penge. Årsregnskabet, som fremlægges om et par uger, viser et stort fald i indtjeningen.

Danmarks største dagligvarekoncern Coop har store problemer med at tjene penge.

På trods af udflytning af arbejdspladser til Indien, fyringer i Danmark og omfattende centraliseringer kan Coop ikke få overskuddet til at vokse, skriver Berlingske.

Om nogle uger kommer dagligvarekoncernens regnskab for 2013, og Berlingske erfarer, at driftsindtjeningen falder fra 287 millioner kroner i 2012 til omkring 100 millioner kroner i 2013. Coop har en samlet omsætning på over 40 milliarder kroner.

Coops topchef, Peter Høgsted, kalder regnskabet for "skuffende", men han vil ikke kommentere yderligere på tallene, lyder det.

Flere faktorer er skyld i nedtur

Flere forskellige faktorer er skyld i Coops nedtur. Kundetilfredsheden og indtjeningen hos Fakta er for eksempel faldet, og Kvickly kommer for tredje år i træk med underskud.

Kvicklys 76 varehuse er på udkig efter en ny profil, som skal skille kæden ud fra konkurrenterne. Og det er ikke en let opgave, siger Peter Høgsted til Berlingske:

- Der er ingen tvivl om, at det er en udfordring for Kvickly med sine mange kvadratmeter, at man ikke har fundet modellen for, hvordan man skal handle med nonfood-varer, men det er et problem, man ser over hele verden i dagligvarebranchen.

Coops nye bankforretning er heller ikke blevet en så stor succes som planlagt. Målet var, at der ved årets udgang skulle være 70.000 kunder i bankforretningen. Men tallet var kun knap 20.000.

Dagligvarekæmpen har tilmed ikke sparet så mange penge som planlagt ved at sende arbejdspladser til Indien. Uheldige investeringer i Tyskland bidrager også til det dårlige regnskab, skriver Berlingske.

/ritzau/

LÆS OGSÅ: Fakta på vej med værste regnskab nogensindeFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD