Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Har du prøvet social selling i din butik eller som digital strategi?"

- Peter Skjold Mogensen, Lektor - Cph Business
Læs bloggen her

Bestseller i Greenpeace's sorte bog

Foto: detailfolk.dkTirsdag den 20 november 2012 kl. 08:15 af: Mette Winkler

Danske Bestseller optræder på en Greenpeace-liste over det dårlige selskab af virksomheder, der anvender giftige kemikalier i tøjproduktionen.

Greenpeace kører i øjeblikket en kampagne for at presse de store tøjvirksomheder til at droppe giftige kemikalier i tøjproduktionen. Indtil videre har H&M og Marks & Spencer garanteret, at de vil udfase brugen af NPE i løbet af få år.

Greenpeace har fundet giftstoffet NPE i 11 af 14 stykker tøj i Bestseller-koncernen - hos Jack & Jones, Only og Vero Moda.

Kemikalieforurening ødelægger naturen

- Som forbrugere kan vi ikke være sikre, når vi køber tøj. Og miljøet bliver ødelagt, når producenterne skyller de farlige kemikalier ud i naturen, efter de er blevet brugt, siger kemimedarbejder i Greenpeace, Erik Albertsen i en kommentar til rapporten.

Når stoffet vaskes ud i vandsystemet, ender det ifølge Erik Albertsen som hormonforstyrrende og skaber f.eks. en feminisering af fisk.

Bestseller har interne krav

Bestsellers kommunikationsdirektør, Mogens Werge, siger i et interview med TV2 News, at han er enig i, at der er miljøudfordringer i at bruge NPE.

- NPE ønsker vi også at undgå, og vi har et internt krav, vi stiller til vores leverandør. (...) Kontrol kan man altid gøre bedre, og vi vil arbejde med at forbedre det, men jeg vil godt understrege, at der ikke er nogen fare forbundet med at bruge tøjet, siger han til TV2 News.

Ikke ulovligt i leverandørernes lande

Mogens Werge kaster bolden over på leverandørernes banehalvdel.  

- Det er svært at få leverandører især i Kina til at overholde kravene, siger han til TV2 News.

Et af problemerne er, at stoffet ikke er ulovligt i leverandør-landene, og der er heller ikke et lovkrav i EU, om at virksomhederne ikke må indføre tøj med de pågældende kemikalier.

Bestsellerkoncernen vil nu kigge på rapporten og gå baglæns i kæden for at gribe ind over for de leverandører, der ikke overholder virksomhedens interne krav.

Greenpeace skyder med skarpt mod Zara

I Greenpeace's rapport finder man også Calvin Klein, Armani , Esprit og Benetton, og Zara er en af de virksomheder, der står højt på listen i Greenpeace's skurkerapport. 

- Tøj fra ZARA indeholder giftige kemikalier. Nogle af disse kemikalier nedbrydes i naturen til hormonforstyrrende kemikalier, der bliver frigjort i vand rundt omkring i verden. Der er også fundet spor af kræftfremkaldende kemikalier fra tekstilfarve i tøjet, skriver Greenpeace i sin kampagne.

SE RAPPORTEN HERFlere detailnyheder Gå til forsiden
Daglig nyhedsmail:Del artiklen:
Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD