Tilmeld detailnyheder     Tip en ven om detailfolk     Cookies     Sitemap     RSS

"Trættende at ministeren gør detailansatte til laveste fællesnævner"

- Dennis Clausager, detailfolk.dk
Læs bloggen her

Dennis Clausager, detailfolk.dkDennis Clausager er stifter og ejer af detailfolk.dk. Er oprindeligt detailhandels-uddannet og siden hen Merkonom i markedsføring og organisation. Har i en lang detailkarriere haft stillinger som butikschef i blandt andet radiobranchen og sidenhen forskellige lederstillinger, blandt andet som kædechef i Telia, inden han i 2006 slog sig ned som selvstændig.

Dennis blogger om stort og småt i detailbranchen, og er ikke bleg for finde den udfordrende eller skarpe kuglepen frem når der skal skrives.

Læs flere indlæg fra denne blogger

Køber du selv dansk?

Torsdag den 17 januar 2013 kl. 11:31

Den seneste uge har vi oplevet en heftig debat, om hvorvidt produktion og udvalg af dagligvarer i højere grad vil komme fra udlandet på bekostning af varer fra danske producenter.

Baggrunden for dette var udmeldingen fra Netto, om at de ville udvide sortimentet af eksempelvis polske varer. Det affødte massive reaktioner blandt andet på Netto’s Facebook side, og slutteligt fik det Netto til at trække i land. Forbrugerne har i den grad fortsat stor indflydelse, men mon kritikerne af Netto’s udmelding altid selv køber danske varer?

”Køb dansk” begrebet har eksisteret i mange år, men hvad vil det sige at købe dansk? Køber vi dansk, når vi køber udenlandsk producerede varer i danske butikker, eller kun når vi køber dansk producerede varer i danske butikker? Og har ”køb dansk” begrebet overlevet sig selv, eller er følelser og adfærd blot to forskellige ting? I en globaliseret verden, hvor danskernes høje prisbevidsthed i den grad spiller ind på købsbeslutningen, er der nok ikke et simpelt svar på disse spørgsmål.

Og hvilken betydning har e-handel? Den øgede globalisering og e-handlens mulighed for at købe samme vare på tværs af landegrænser, endda nemt og billigt, puster i mine øjne gang i en nødvendig ”køb dansk” debat igen. For er vi bevidste om at handle i danske netbutikker, så vi på den måde støtter danske arbejdspladser, eller handler det blot om laveste prispunkt?

Prisen er et væsentligt parameter, det er 100% sikkert, og her er det mere vanskeligt at konkurrere for en række danske producenter.

Jeg tror, at danskerne blot har en holdning om, ”at selvfølgelig skal vi da købe dansk”, når emnet lander i medierne, men en helt anden konkret adfærd, når indkøbet foretages og prisen vurderes. Det kunne tyde på, at den tidligere opfattelse af ”køb dansk” begrebet er på vej i graven. Men kunne det være, at det blot skal redefineres?

Jeg mener afgjort, at vi alle har et ansvar for at købe dansk producerede varer, såfremt det er muligt. Men om muligt endnu vigtigere, den svære priskonkurrence taget i betragtning: vi skal være yderst bevidste om at handle i danske butikker for at sikre danske arbejdspladser, uanset om det så sker via danske netbutikker eller fysiske butikker.

Så ”køb dansk” begrebet er for mig helt afgørende for at sikre dansk detail og danske arbejdspladser. Hvad er det for dig?

LÆS FLERE INDLÆG FRA DENNE BLOGGER
 

LÆS OGSÅ: KUNDEKRITIK FÅR NETTO TIL AT TRÆKKE I LAND
 Del dette indlæg:
Kommentarer

Søren Hansen


17-01-2013 15:23

Selv oplever jeg ofte at intentionerne om "køb dansk" er noget, der er forbeholdt ytringer på Facebook.

Når pengepungen skal op af lommen, så bliver det så som så med loyaliteten
Selv, havde jeg problematikken op at vende med mine forældre, og en hurtig gennemgang af indkøbskvitteringen, viste da også tydeligt at det "danske alternativ" var underrepræsenteret.
Ingen tvivl om at prisen nok er det vigtigste parameter, men jeg savner lidt bedre stillingstagen i Danmark. I min optik er danske forbrugere for ukritiske.

I tilfældet med Netto, er der egentlig ikke sket noget. Netto har blot udtalt at man naturligvis "bøjer" sig for kundernes krav. Det eneste Netto skal gøre er at have dansk mælk, æg og lidt frugt & grønt på hylderne, så kan resten af varerne komme fra resten af verden.
Et gammelt amerikanst udtryk lyder: Put your money, where your mouth is.
Det kunne jeg godt savne lidt mere af herhjemme.

 
Log ind her for at kommentere blog indlægget. Eller klik her for at oprette en profil


Seneste jobsdetailfolk.dk | A.P Møllers Allé 9A | DK-2791 Dragør | Tlf.: 32 94 20 27 | CVR: 34735832
Tilmeld nyhedsbrev

Få detailnyheder direkte i din indbakke

Tilmeld dig den gratis daglige nyhedsmail og hold dig opdateret om branchen

Fornavn
 
Efternavn
 
 
 
TILMELD